De nieuwe kindersmartwatch die volwassenen ook leuk vinden

De nieuwe Xiaomi Mi Rabbit is de ideale smartwatch voor je kinderen: hij heeft een heleboel interessante functies en een betaalbare prijs

De Mi Rabbit Children’s Learning Watch 5 Pro, die we voor het gemak gewoon Xiaomi Mi Rabbit zullen noemen, is nu officieel in China. Het is echt een interessante smartwatch, dus de hoop is dat het naar Italië komt, of in ieder geval naar de rest van de wereld.

De Xiaomi Mi Rabbit kan je verrassen met zijn twee camera’s, een in het display en de andere op de behuizing, maar dat is niets om je zorgen over te maken. Die in de inkeping wordt door ouders gebruikt om videogesprekken te voeren, terwijl die in het hoesje hen in staat stelt te zien wat er om de drager heen gebeurt, zodat ze kunnen zien waar het kind is en wie er om hen heen is als dat nodig is. Belangrijk is ook het zeer nauwkeurige GPS-systeem, dat ouders kan vertellen waar hun kind is, zelfs als ze zich in een groot, bewolkt gebied bevinden, zoals een vliegveld of winkelcentrum.

Xiaomi Mi Rabbit: hoe ziet hij eruit

De nieuwe Xiaomi Mi Rabbit smartwatch heeft een 1,78-inch retina-scherm met een resolutie van 448 x 368 pixels voor een dichtheid van 326 pixels per inch, wat erg hoog is voor de gemiddelde smartwatch. Dit is erg hoog voor een gemiddelde smartwatch, laat staan voor een product dat is ontworpen voor kinderen

Omdat de Xiaomi Mi Rabbit is ontworpen voor kinderen, die vaak hyperactief zijn en daarom mogelijk verschillende soorten stress en schokken moeten kunnen weerstaan, wordt het scherm beschermd door een glas van topkwaliteit, Gorilla Glass van Corning, met een soort diamantcoating op het oppervlak, waardoor het bijzonder krasbestendig is, aldus Xiaomi.

Er is een druppelvormige inkeping in het display die de 13-megapixel frontcamera herbergt, terwijl er een tweede 5-megapixelcamera is op de kruising van het bandje en de smartwatchbehuizing.

De specificaties omvatten ook 1 GB RAM en 8 GB opslagruimte, wat handig is omdat de Xiaomi Mi Rabbit een breed scala aan educatieve toepassingen ondersteunt die het kind in staat stellen elk moment te gebruiken om iets nieuws te leren. Het heeft ook een hartslagdetector met continue bewaking die een melding kan sturen wanneer de hartslag een waarschuwingsniveau bereikt.

Dankzij de sensor kan de Xiaomi Mi Rabbit een verscheidenheid aan sporten en recreatieve activiteiten monitoren, zoals touwtje springen, schaatsen, bergbeklimmen, hardlopen en fietsen in de buitenlucht, enzovoort.

Als product dat voorlopig voor de Chinese markt is bedoeld, ondersteunt de Xiaomi Mi Rabbit een aantal apps en diensten die in het moederland veel worden gebruikt, waaronder instant messaging apps als WeChat, QQ die de ouder ook via de Mi Rabbit-app kan deactiveren.

Xiaomi Mi Rabbit: hoeveel kost hij

Xiaomi Mi Rabbit is momenteel alleen in China verkrijgbaar voor een zeer betaalbare prijs van 1.299 yuan, wat bij de huidige wisselkoers neerkomt op ongeveer €175.

Als hij in ons land arriveert – en vooralsnog zijn er geen concrete aanwijzingen – zal hij zeker meer kosten door belastingen en hogere logistieke kosten.