Hoe je een groep op WhatsApp voor altijd kunt dempen

We hebben allemaal wel een WhatsApp-groep waar deelnemers voortdurend berichten, foto’s en video’s versturen. Hier is hoe je deze vervelende chats voor altijd kunt dempen

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal wel die WhatsApp-chat met meerdere vrienden, familie of collega’s waar iemand iets te vaak een nieuw stukje media verstuurt of een nieuw bericht schrijft. Gelukkig is het eenvoudig om een groep op WhatsApp voor altijd te dempen.

Okay, je kunt groepsmeldingen op WhatsApp dempen zodat je niet constant meldingen van geluid ontvangt, maar het nummer voor inkomende berichten, het rode boven het applicatie-icoon om duidelijk te zijn, blijft alle nieuwe inkomende berichten markeren. Als we ons vooral zorgen maken over de volgorde van onze apps en meldingen op onze smartphones, zullen deze constante updates van nieuwe inkomende berichten ons mateloos irriteren. De drastische oplossing zou zijn om de waarschuwing voor inkomende berichten op WhatsApp te verwijderen, maar dan zouden we ook geen waarschuwingen voor nieuwe berichten zien van de contacten waarin we geïnteresseerd zijn. Dus wat kunnen we doen? Simpel, hier is hoe je een groep voor altijd kunt dempen op WhatsApp.

Hoe een WhatsApp-groep voor altijd dempen

Om een irritante groepschat voor een bepaalde tijd op WhatsApp te dempen, moeten we eerst de applicatie starten en vervolgens de groep invoeren die we minder irritant willen maken. Zodra dit is gebeurd, drukken we op het icoontje in de vorm van drie verticale puntjes in de rechterbovenhoek, dit zal een pop-up menu openen waaruit we het item Groepsinfo moeten kiezen, door erop te drukken. Een nieuw tabblad wordt geopend en hier moeten we op het item Notificaties uitschakelen tikken en dan kiezen of we dit voor 8 uur, 1 week of 1 jaar willen doen. Vergeet niet Notificaties weergeven aan te vinken, anders blijft de groep onze WhatsApp-homepage verstoppen.

Hoe zit het als we iets permanents willen? Hoe kunnen we een WhatsApp-chat echt voor altijd dempen? Simpel, ga terug naar de groep waar je vrienden en familie iets te vaak posten. Klik op de gebruikelijke drie puntjes in de rechterbovenhoek en selecteer Groepsinfo in het menu. Op de nieuwe pagina die opent, gaat u naar Aangepaste meldingen. Vink het vakje aan: Gebruik gepersonaliseerde meldingen. Ga daarna naar Notification Tone en selecteer None. Ga dan naar Trillen en selecteer Uit. We gaan dan naar Pop-up meldingen en selecteren de optie Geen Pop-up meldingen. Dat is het, we hebben aangepaste meldingen gemaakt die ons op geen enkele manier zullen waarschuwen voor een nieuw bericht van die bepaalde groep. Hoewel we nog steeds inhoud kunnen zien die door chatdeelnemers wordt geplaatst wanneer we de chat binnengaan. Als je in de toekomst je meldingen wilt wijzigen of de stille modus voorgoed wilt opheffen, kun je natuurlijk de omgekeerde weg bewandelen en WhatsApp-meldingen en waarschuwingen voor nieuwe berichten weer inschakelen.