Hoe meldingen aanpassen op WhatsApp

WhatsApp biedt de mogelijkheid om meldingen aan te passen voor elk contact op de instant messaging app. Zo doe je dat

Als WhatsApp-gebruiker ben je je waarschijnlijk bewust van de tientallen verborgen functies waarmee je het meeste uit de instant messaging-applicatie kunt halen. U weet misschien hoe u vet of cursief moet schrijven en u weet misschien hoe u een videogesprek kunt voeren. Maar je weet waarschijnlijk niet hoe je WhatsApp-meldingen voor elk contact kunt aanpassen.

De ringtone voor sommige contacten op WhatsApp wijzigen kan een echte hulp zijn. Denk aan berichten die u ontvangt van serie-ergernissen: als u het geluid van de melding verandert, herkent u meteen wie het bericht heeft verzonden en hoeft u uw smartphone niet te ontgrendelen om het te lezen. Hetzelfde geldt als u de melding van berichten van uw moeder of partner wilt personaliseren. Om meldingen op WhatsApp aan te passen, hoef je geen extra applicaties te installeren, maar hoef je alleen bepaalde instellingen in de applicatie te wijzigen

Hoe meldingen op WhatsApp aan te passen

Om meldingen op WhatsApp aan te passen, moet je eerst de applicatie starten en het gesprek openen waarvoor je de beltoon of het licht van het meldings-LED wilt wijzigen. Zodra u in de chat bent, klikt u op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en selecteert u “Contact tonen”. Nu wordt het tabblad Contacten geopend en moet u op Aangepaste meldingen tikken. In het nieuwe venster moet je Aangepaste meldingen gebruiken aanvinken om alle functies die WhatsApp biedt te ontgrendelen. U kunt het LED-lampje voor de melding, de beltoon voor oproepen en de beltoon voor berichten wijzigen. Zo kunt u direct aan het geluid van de melding horen wie u een bericht heeft gestuurd of wie u belt.

Hoe maakt u een snelkoppeling op het scherm

Veel mensen weten waarschijnlijk niet dat het mogelijk is om een gesprek direct op het scherm van de smartphone te zetten. Zonder de applicatie te hoeven starten, hoeft u alleen maar op het pictogram te klikken en u kunt chatten met uw partner of een groep vrienden. Om een snelkoppeling naar een WhatsApp-gesprek op het scherm te maken, ga je naar de applicatie, open je de chat en klik je op het pictogram met de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek. In het pop-up menu, selecteer Meer en dan Snelkoppeling toevoegen. Een pictogram met uw profielfoto of WhatsApp-groepsafbeelding verschijnt op het beginscherm van uw smartphone en u kunt reageren door rechtstreeks op het pictogram te drukken.