WhatsApp dempen

Ontdek hoe je WhatsApp kunt dempen door de ontvangst van meldingen te blokkeren. De truc voor Android- en iPhone-smartphones

Whatsapp-notificaties zijn een echte nachtmerrie: als je de app veel gebruikt en lid bent van veel groepen, is het normaal om de hele tijd berichten te ontvangen. Het is heel vervelend, vooral als je studeert of werkt. Wat kun je doen om de meldingen te beƫindigen? Het is heel eenvoudig. Gewoon WhatsApp zwijgen. Hoe doe je dit? Door de ontvangst van meldingen of de weergave van meldingen te blokkeren.

Op zowel Android- als iOS-versies kunnen gebruikers individuele gesprekken dempen, waarbij de ontvangst van meldingen voor een bepaalde periode wordt geblokkeerd. Als die tijd eenmaal voorbij is, komen de kennisgevingen echter terug om ons leven te achtervolgen. Om het probleem bij de wortel aan te pakken, moet u enkele instellingen in Instellingen wijzigen. Een eenvoudige handeling waarmee je WhatsApp kunt dempen en je even kunt loskoppelen van de online wereld. Zo demp je WhatsApp op iOS en Android.

WhatsApp dempen op Android

Voordat je begint, moet je beslissen wat je wilt dempen: je kunt meldingen van alle chats verwijderen of er slechts een paar selecteren.

Om WhatsApp volledig te dempen, ga je naar de instellingen van je telefoon en volg je het pad Toepassingen & Meldingen > WhatsApp > Meldingen.

Nu kun je met de meeste apparaten alle meldingen blokkeren, alleen geluiden dempen of kiezen voor zogenaamde “korte weergaven” die een paar seconden op het scherm verschijnen terwijl je de telefoon gebruikt, maar daarna weer verdwijnen.

Als je een enkele chat wilt dempen, moet je WhatsApp starten en het gesprek selecteren dat je wilt. Tik vervolgens op het menu rechtsboven in het scherm, naast de naam van de contactpersoon en de groep, en tik vervolgens op “Meldingen uitschakelen”. Met het systeem kunt u ook de tijdsperiode kiezen: 8 uur, 1 week of 1 jaar. Bovendien kun je “Meldingen weergeven” aanvinken als je de meldingen op je scherm wilt houden.

Nieuw voor iOS: WhatsApp dempen op iPhone

Net als bij Android moet je op iOS naar WhatsApp gaan en het gesprek selecteren dat je wilt dempen. Door uw vinger van rechts naar links over de chat te slepen, opent u een menu waarin u “Meer” en vervolgens “Stil” kunt selecteren. Ook hier kunt u de tijdsperiode kiezen: meldingen annuleren voor 8 uur, 1 week of 1 jaar. Om te voorkomen dat het symbool van ongelezen berichten verschijnt, schakelt u het vinkje bij “Meldingen weergeven” uit. Dit zal elke waarschuwing voor inkomende berichten wegnemen. Natuurlijk zullen de berichten aankomen, en de afzender zal nooit van deze operatie op de hoogte worden gebracht.