Instagram Shop is officieel: wat het is en waar het voor dient

Instagram Shop is bevestigd: een post op de officiële blog kondigt de komst van de nieuwe functie voor verkopen op het sociale netwerk aan

Een nieuwe sectie op Instagram zal bedrijven, influencers en professionals toelaten om hun producten rechtstreeks op het sociale netwerk te verkopen. In een post op de officiële blog is de komst van Instagram Shop aangekondigd, een ruimte gewijd aan verkoop die de sociale in een digitale showcase zal transformeren.

De Shopping-functie was aangekondigd voor de app in het voorjaar van 2018: binnenkort in de Explore-sectie zullen we in plaats daarvan Instagram Shop vinden, waarvan het doel is om de mogelijkheid te vereenvoudigen om aankopen te doen bij merken en makers direct in de app van het sociale netwerk. Vervolgens wordt de toegang tot deze functie vereenvoudigd dankzij de komst van een knop die wordt geïntegreerd in de navigatiebalk van Instagram.

Instagram Shop, wat het is en waar het voor dient

Het onderdeel dat is gewijd aan winkelen op Instagram zal professionals, influencers, merken en makers in staat stellen om hun producten direct in de app te verkopen. Gebruikers zullen in de navigatiebalk een tabblad zien verschijnen dat is gewijd aan Instagram Shop, waar drie secties te vinden zullen zijn.

Collecties, d.w.z. een reeks producten die door de social per type zijn gegroepeerd. Merken, d.w.z. een lijst van merken die u volgt of die u kunt volgen om te kopen wat u wilt. En voor u, ten slotte, een rubriek gediversifieerd volgens de smaak en de voorkeuren van de gebruiker door een analyse van zijn rekeningactiviteit. In een post op de officiële blog van Instagram legt brand development lead Gord Ray uit: “We willen bedrijven en creators van elke omvang helpen groeien op onze platforms, en Instagram Shop is een nieuwe manier om mensen nieuwe en trending merken en producten te laten zien.”

Instagram Shop, hoe te verkopen

Als je een merk of creator bent die geïnteresseerd is in het verkopen van je producten op Instagram Shop, is de minimale vereiste om een bedrijfsprofiel te hebben. De andere basisvereisten zijn dat u fysieke goederen verkoopt, voldoet aan de verkoopregels van Facebook en een bedrijfsaccount hebt dat is gekoppeld aan een Facebookpagina. Instagram Shop zal vervolgens instructies geven over hoe u uw catalogus aan de app kunt koppelen als deze al op Facebook of een partnersite staat. Zodra het sociale netwerk u heeft ingeschakeld, activeert u het tabblad waar gebruikers toegang krijgen tot uw virtuele etalage, waar ze de producten uit uw gepubliceerde catalogus rechtstreeks kunnen kopen.