7 trucs voor Instagram die je niet kent

Wist je dat je reacties kunt uitschakelen of albums kunt maken van alle posts die door andere contacten zijn geplaatst? Hier zijn wat trucjes voor Instagram

Ze maken deel uit van ons leven, zozeer zelfs dat we meerdere uren per dag tussen de posts, video’s en afbeeldingen doorbrengen. We hebben het over sociale netwerken: tussen Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn is een groot deel van ons leven online gegaan. Een van de meest gebruikte sociale netwerken is Instagram. Het platform van Facebook, dat in de loop der jaren met veel functies is verrijkt, verbergt veel trucs.

Trucs die niet iedereen kent. Toch zijn ze er altijd geweest, klaar om ontdekt en gebruikt te worden om je Instagram-ervaring te verbeteren. Wist u bijvoorbeeld dat u berichten die door andere contactpersonen zijn gepubliceerd, kunt opslaan in collecties die u op elk gewenst moment kunt bekijken? Of met een simpele klik, zonder hele dagen te verspillen aan het doorspitten van de verschillende pagina’s van het platform, kunt u de inhoud bekijken die u leuk vond. En dat is nog niet alles. De functie waarmee je berichten kunt verbergen (en niet verwijderen) die je op de een of andere manier in verlegenheid zouden kunnen brengen, is erg handig.

Kortom, er zijn veel trucjes op Instagram. We zullen de belangrijkste bekijken en uitleggen hoe je ze in de praktijk kunt brengen.

Hoe maak je persoonlijke albums op Instagram

Laten we beginnen met de “geheime” functies die hierboven zijn geïntroduceerd. Soms, om verschillende redenen, moeten we een post lezen die door een van onze vrienden op Instagram is gepubliceerd. Als de inhoud een beetje verouderd is, kan het zijn dat we die moeilijk kunnen vinden. In deze gevallen zou het handiger zijn om het in een soort persoonlijk album te bewaren. Hoe doe je dit? Als u goed kijkt, ziet u onder de foto die u wilt opslaan een bladwijzer-icoontje: klik op het icoontje en vervolgens op ‘Opslaan in collectie’. Dan hoeft u alleen nog maar te kiezen of u een nieuwe wilt aanmaken of het bericht wilt opslaan in een bestaande ‘galerij’. Dat is het.

Kijk naar de foto’s die je leuk hebt gevonden

De tweede truc, hierboven genoemd, is de truc waarmee je alle “vind-ik-leuks” kunt bekijken die je op berichten hebt gezet. Kent u het symbool van het gestileerde mannetje in de rechterbenedenhoek? Druk erop en voer uw profiel in. Klik nu op de menuknop rechtsboven (het icoon in de vorm van drie verticale stippen). Scroll tot slot naar beneden tot u de optie “Posts die u leuk vindt” vindt en u bent klaar.

Hoe u foto’s op Instagram opslaat

Sociale netwerken weerspiegelen ons leven. Soms worden ze door werkgevers gebruikt om meer over ons te weten te komen. Het is goed om je reputatie te beschermen. En Instagram heeft een functie waarmee je, als gezien, alles kunt opslaan waarvan je wilt dat iedereen het ziet. Druk vervolgens op de menuknop (het symbool met de drie horizontale stippen) en klik op ‘Archief’. De foto verdwijnt van uw profiel, maar wordt niet verwijderd. Als u het weer tot leven wilt wekken, klikt u op de menuknop en vervolgens op “Weergeven in profiel”.

Een ander account openen

Op Instagram kunt u andere accounts aan uw hoofdprofiel koppelen. Op het Facebook-platform kunt u tot 5 accounts beheren. Om een nieuwe account te openen, en deze aan uw hoofdaccount te koppelen, logt u gewoon opnieuw in op uw profiel. Druk vervolgens op de menuknop, die u naar het gedeelte “Opties” brengt. Selecteer hier de optie “Account toevoegen” en voer de gegevens van uw persoonlijke account in om een nieuwe te openen. Overschakelen van het ene account naar het andere is heel eenvoudig: je hoeft niet uit te loggen, je gaat gewoon weer naar je gebruikersprofiel en klikt op je gebruikersnaam.

Opmerkingen uitschakelen

Het komt vaak voor dat je op Instagram wordt overspoeld met negatieve en vooral kwetsende opmerkingen. Op het platform kun je haters blokkeren door berichten bij berichten op elk moment te deactiveren. Klik altijd op de menuknop, die u rechtsboven in het beeld vindt.

Meervoudig delen

Van de verschillende trucs is het meervoudig delen van een afbeelding waarschijnlijk de bekendste en meest gebruikte. Met deze functie kunt u een Instagram-post publiceren op andere sociale netwerken. Het belangrijkste is dat andere platforms worden gekoppeld aan het Instagram-account. Om deze koppelingen te maken, gaat u naar uw persoonlijke profiel, klikt u op het menu met de drie verticale stippen en selecteert u “Gekoppelde accounts”. Daarna hoeft u alleen nog maar het sociale netwerk te kiezen dat u aan Instagram wilt koppelen en uw inloggegevens in te voeren.

Foto’s en video’s opslaan op uw smartphone

Als u wilt, kunt u ook foto’s en video’s die u op Instagram hebt geplaatst, opslaan op uw smartphone. Ga naar het menu met uw profielinstellingen door op het pictogram met de drie verticale stippen rechtsboven te klikken en scroll omlaag tot u het gedeelte ‘Instellingen’ ziet. Controleer ten slotte of ‘Bewaar originele foto’s’ en ‘Bewaar video’s na publicatie’ actief zijn.