Hoe het schrift in Stories op Instagram te veranderen

Het sociale netwerk staat je toe om het lettertype te veranderen in Instagram Stories en je foto’s uniek te maken. Zo doe je dat

Je hebt een Instagram Story van een van je vrienden gezien en je hebt iets vreemds opgemerkt: de schrijfsels hebben een ander lettertype dan het gebruikelijke. Sommige woorden zijn vet gedrukt, andere cursief. Maar dat is nog niet alles: Instagram heeft nieuwe lettertypen toegevoegd om je afbeeldingen te personaliseren, naast de klassieke letters.

Je hoeft geen apps van derden te gebruiken, je kunt gewoon de functies binnen het sociale netwerk gebruiken die speciaal voor afbeeldingen zijn bedoeld. Naast het Classic-lettertype zijn er nog vijf andere lettertypes beschikbaar, waaronder ‘Modern’ en ‘Typewriter’. Helaas kunnen deze lettertypes alleen worden gebruikt binnen Instagram Stories en niet voor het becommentariëren van de foto’s van je vrienden, het personaliseren van je bio of de posts die je maakt. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het wijzigen van het lettertype in Instagram Stories.

Hoe verander je het lettertype in Instagram Stories

Als je je afvraagt hoe je je Instagram Stories uniek kunt maken, kun je beginnen met het wijzigen van het lettertype van de tekst die je in de afbeeldingen invoegt. In de Instagram Stories editor kun je kiezen uit vijf verschillende lettertypes. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Start eerst de applicatie en klik dan op het icoontje met onze profielfoto links bovenaan de schuifbalk die gewijd is aan verhalen. Op dit punt kunnen we een foto nemen met onze camera of er een kiezen uit de galerij van de smartphone. Zodra we hebben besloten welke foto we willen gebruiken, gaan we naar de foto-editor waar we de foto kunnen personaliseren. Naast de mogelijkheid om GIF’s of speciale effecten in te voegen, kunt u ook tekst toevoegen. Om dit te doen, klikt u op het “Aa”-pictogram in de rechterbovenhoek. Kies nu wat u wilt schrijven en in het midden bovenaan ziet u de vermelding “Classic”. Dit is de naam van het lettertype dat we gebruiken. Om het te veranderen in de Instagram Stories druk je gewoon op de naam van het lettertype. De alternatieven zijn: Modern, Neon (cursief), Typewriter en Bold. Zodra je je keuze hebt gemaakt en het lettertype hebt bevestigd, kun je de Story publiceren op Instagram.

 Hoe je lettertypes kunt wijzigen in opmerkingen, posts en bio

De vijf lettertypes die beschikbaar zijn in Instagram Stories zijn niet beschikbaar voor opmerkingen, posts en bio. Maar geef niet op, met apps van derden kun je ook dit aspect aanpassen. Voor Android raden we iFont aan, terwijl er voor iPhone-gebruikers AnyFont is. In beide gevallen is het zeer eenvoudig te gebruiken: start de applicatie, schrijf het bericht dat u op Instagram wilt publiceren, kies het lettertype, kopieer de tekst en plak deze op het sociale netwerk gewijd aan foto’s.