Slimme stad, internetverbinding reist met lichtmasten. Foto

Het groene verlichtingssysteem op zonne-energie bevat 4G- en Wi-Fi-connectiviteit en laat elektrische voertuigen opladen

De toekomst van steden wordt steeds slimmer. Na de LED-straatlantaarns die in stappen opladen, is de technologie nog verder gegaan. De startup Totem heeft een nieuw energie- en communicatiesysteem onthuld.

De door het project beschreven technologie behelst het gebruik van volledig groene palmvormige structuren, aangedreven door zonnepanelen, die binnenkort traditionele lichtmasten zouden kunnen vervangen. De totems leveren niet alleen de energie die nodig is om de straten te verlichten, maar bieden ook een reeks slimme diensten in één oplossing, waaronder opladen voor elektrische voertuigen, een set slimme lampen, 4G-internetverbinding en wifi. Steden staan daarom steeds meer centraal in het internet van de dingen. Brian Lakamp, de CEO van het bedrijf, zegt dat “de combinatie van communicatie- en energie-infrastructuren de basis legt voor de ontwikkeling van slimme diensten voor steden”.

Een tech palm

(Overgenomen van Vimeo)

Het systeem dat is ontwikkeld door de in New York gevestigde startup maakt gebruik van schone energie. De totems worden aangedreven door twee batterijen die worden opgeladen door de zonnestralen. Op het hoogste deel van de paal, dat op een palmboom lijkt, liggen zonnepanelen. In het lichaam van de paal zijn de twee accu’s ondergebracht, evenals Wi-Fi, 4G en de oplaadeenheid voor elektrische auto’s.

Wij zijn er ook

De laatste tijd proberen veel bedrijven steeds intelligentere en milieuvriendelijkere energieoplossingen te vinden. Een van hen is Menowatt GE, een Italiaanse startup die een slimme straatverlichting heeft ontwikkeld voor de steden van de toekomst. Meridio is een energie-efficiënte LED-mast die sensoren bevat die de luchtkwaliteit meten en communiceren met gas- en elektriciteitsmeters.

Enkele van de video’s in deze sectie zijn afkomstig van het internet, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen

.