1&1 verkoopt nu ook Arcor DSL

In de toekomst zal United Internet-dochter 1&1 DSL-verbindingen van Arcor verkopen. Op deze wijze wil de telecommunicatie-aanbieder zich nog meer losmaken van Deutsche Telekom. Voor Arcor betekent de samenwerking een tweede pijler in de wholesale business.

Arcor heeft met 1&1 naast Vodafone een tweede wholesale partner voor DSL binnengehaald. Als infrastructuurconcurrent van Deutsche Telekom wil de onderneming zo haar huidige marktaandeel van 13 procent in de Duitse DSL-sector verder uitbreiden. Op dit moment heeft Arcor ongeveer 800 lokale netwerken opengesteld en werkt het aan twee VDSL-proefprojecten in plattelandsgemeenschappen.

Voor 1&1 betekent de samenwerking met Arcor een sterkere oplossing van Telekom. Ralph Dommermuth, hoofd van het moederbedrijf United Internet, had zich immers onlangs aangesloten bij de klacht van zijn concurrenten over het voormalige staatsbedrijf wegens de lange activeringstermijnen. Jarenlang had United Internet vreedzaam naast elkaar bestaan als wederverkoper van Telekom-lijnen totdat zij zelf een volledig pakket bundelden zonder Telekom-aansluiting. Sindsdien is de nieuwe handel van de magenta reus bijna ingestort. United Internet huurt de infrastructuur van Telefónica en QSC. Beide moeten echter de laatste meters door Telekom worden vrijgegeven. Hier treden telkens weer vertragingen op.