United Internet neemt World4You over

Internetgigant United Internet neemt World4You over. Na de overname zal de webhoster als een onafhankelijk bedrijf verder worden beheerd en de Oostenrijkse markt verder ontwikkelen.

De in Linz gevestigde webhoster World4You behoort nu tot United Internet. Volgens de in Montabaur gevestigde dienstverlener versterkt de overname zijn internationale activiteiten met zakelijke toepassingen, die zijn gebundeld onder de paraplu van de dochteronderneming van het concern 1&1 Internet SE en waarin de financiƫle investeerder Warburg Pincus sinds bijna twee jaar een belang van 33,3 procent heeft. Ook na de overname zal World4You als een onafhankelijk merk worden beheerd.

Van nu af aan zal het productassortiment van het Oostenrijkse bedrijf, dat in 1998 werd opgericht en domeinen, e-mailoplossingen, homepages, webhosting, servers en beveiligingsoplossingen omvat, deel uitmaken van het portfolio van United Internet. De overname kost de groep “een hoog dubbelcijferig miljoen bedrag” – preciezere details wilde het bedrijf niet geven.

“Met de overname van World4You kunnen we onze marktpositie in de Europese hosting- en cloudapplicatiesector verder uitbreiden en onze marktpositie in Oostenrijk aanzienlijk versterken”, aldus Ralph Dommermuth, CEO van United Internet, die de redenen voor de overname samenvatte. “Wij zetten dus onze strategie voort om ons naast autonome groei ook op overnames te richten.”