Ctera dicht de kloof tussen edge en cloud

Tijdens de DSX 2021 Data Storage Conference, die op 7 oktober 2021 als virtueel evenement plaatsvindt, zal Ctera informatie geven over de edge-to-cloud datadiensten van het bedrijf. Spreker Dirk Neumann geeft in een interview een voorproefje van zijn presentatie.

Mr Neumann, wat verstaat u onder een “edge-to-cloud” file service platform?

Dirk Neumann, Directeur Verkoop DACH bij CTERA

Dirk Neumann, Directeur Verkoop DACH bij CTERA

Dirk Neumann: Ctera stelt gedistribueerde organisaties in staat om externe locaties en gebruikers aan de rand te verbinden met een enkele naamruimte of een wereldwijd bestandssysteem in de cloud. Door bestanden in de cloud te centraliseren zonder afbreuk te doen aan de prestaties of beveiliging aan de Edge, stellen wij organisaties in staat hun eindgebruikers te ondersteunen, waar ze zich ook bevinden. In essentie helpt Ctera’s wereldwijde bestandssysteemtechnologie de kloof tussen de Edge en de Cloud te overbruggen om superieure gebruikersproductiviteit, samenwerking en gegevensbeveiliging te garanderen, terwijl bedrijven profiteren van alle voordelen van de Cloud – elasticiteit, schaalbaarheid, kostenefficiëntie en meer.

► Mehr Infos zur DSX 2021 Data Storage Conference

 

.mybutton { background-color:#25691d; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#76b427; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }

 

Wo liegen die Vorteile gegenüber einer On-Premises-NAS-Lösung?

Neumann: Covid zwingt Unternehmen dazu, sich auf eine Post-NAS-Ära einzustellen. De bedrijfs-NAS is nooit ontworpen om werken op afstand te ondersteunen. Het is vreselijk inefficiënt voor gebruikers op afstand om verbinding te moeten maken met een NAS van het bedrijf om toegang te krijgen tot hun bestanden en productief te kunnen werken. Het nieuwe tijdperk van bestandsopslag en samenwerking wordt aangestuurd door het wereldwijde bestandssysteem. Bestanden worden centraal opgeslagen en zijn overal en altijd beschikbaar op elk apparaat met lokale stroomvoorziening. De beveiligingsprotocollen van het bedrijf worden gehandhaafd voor alle gebruikers en locaties. Samenwerking tussen locaties is eenvoudig en efficiënt. De capaciteit kan naar behoefte worden opgeschaald op een zeer kosteneffectieve manier. Gedistribueerde ondernemingen realiseren zich dat globale bestandssystemen gemakkelijk hun oude NAS kunnen vervangen en veel meer te bieden hebben.

Welke rol spelen publieke cloudproviders hierin en hoe zit het met gegevenssoevereiniteit?

Neumann: Ctera is een cloud-agnostisch platform; we ondersteunen elke publieke of private cloudinfrastructuur en stellen klanten in staat een globaal bestandssysteem op te bouwen in de cloud van hun voorkeur. Dit geeft klanten de ultieme flexibiliteit in hun keuze van cloud, evenals de mogelijkheid om een multi-cloud omgeving te gebruiken voor wereldwijde bestandsdiensten. Door gedistribueerde gegevens in een centrale repository te consolideren, krijgen klanten meer inzicht in de procedures voor beveiliging en toegangscontrole, en controle over de beschikbaarheid van gegevens. Bovendien biedt Ctera unieke geo-segmentatietechnologie om de gegevenssoevereiniteit verder te garanderen. IT-beheerders kunnen “zones” definiëren op basis van relevante geografische of afdelingscriteria en mappen en gebruikers taggen om hen dynamische toegang te verlenen in elke zone. Gebruikers hebben geen toegang tot mappen in de globale naamruimte die niet tot hun gedefinieerde zone behoren.

Nieuwsgierig? Dann melden Sie sich jetzt zur DSX 2021 Data Storage Conference am 7. Oktober 2021 an!

► Zur DSX 2021 Data Storage Conference anmelden

 

.mybutton { background-color:#25691d; display:inline-block; cursor:pointer; color:#ffffff; font-size:15px; padding:13px 31px; width:80%; } .mybutton:hover { background-color:#76b427; } .mybutton:active { position:relative; top:1px; }