Exact Software zoekt drie partnertypes voor de cloud business

De in Frankfurt gevestigde onderneming Exact Software biedt in Duitsland de bedrijfssoftware “Exact Online” aan. Daarachter zit een Nederlands concern dat nu voet aan de grond wil krijgen op de Duitse markt. IT-BUSINESS sprak met Christopher Baxter, Business Manager, die verantwoordelijk is voor de cloud business in dit land.

Met Exact is een paar maanden geleden een nieuwe speler uit de bedrijfssoftware-omgeving op de Duitse markt gekomen.

Christopher Baxter, Business Manager bij Exact Software

Christopher Baxter, Business Manager bij Exact Software

Christopher Baxter, die als Business Manager de online, d.w.z. cloud, activiteiten in dit land opbouwt, beschreef drie soorten partners die zij voor Exact willen inspireren.

Marktintroductie

Het partnerprogramma is gericht op verkoop-, implementatie- en ontwikkelingspartners voor de cloud-gebaseerde bedrijfssoftware “Exact Online”. Hierachter liggen verschillende mogelijkheden om toegevoegde waarde te genereren rond de online oplossing. De volgende segmenten worden bestreken: enterprise resource planning (ERP) en merchandise management, boekhouding en customer relationship management (CRM).

Als je kijkt naar het klantensegment dat wordt aangesproken, ligt de nadruk vooral op de doelgroep van kleine en middelgrote ondernemingen. Daarom worden ook kleine en middelgrote IT-dienstverleners en dealers van regionale kantoren en pc-specialisten gezocht die al ervaring hebben met MKB-software.

Toepassingsgebieden

Excat Online is bedoeld om operationele processen te vereenvoudigen, zoals klantcontact, tijdregistratie, facturering of documentbeheer.

Kosten- en procestransparantie en naleving van de wettelijke voorschriften zijn verdere doelstellingen. De cloudsoftware is beschikbaar in een sectorneutrale versie en met specificaties voor de dienstensector, de verwerkende industrie, de handel, alsook voor belastingconsulenten en boekhoudkantoren.

Zo bevat “Exact Online Handel” extra functies voor magazijnbeheer en logistiek, “Exact Online Diensten” stelt dienstverleners in staat uren te registreren en projectmanagement te voeren en “Exact Online Productie” ondersteunt kleine en middelgrote spelers uit de productiesector bij de productieplanning en de planning van materiaal- en personeelskosten.

Belastingadviseur

Exact Online biedt ook functies voor online samenwerking met de belastingadviseur, inclusief Datev importfunctie. Belastingconsulenten of accountants hebben online en centraal toegang tot de boekhoudkundige gegevens.

Bonnen kunnen in het systeem worden gescand en via de software rechtstreeks naar de belastingadviseur worden gestuurd. Er worden automatisch boekhoudkundige klassen voorgesteld, die de belastingadviseur alleen nog maar hoeft te controleren en toe te wijzen.

Baxter benadrukt dat ook wordt gezorgd voor de wettelijk voorgeschreven archivering van belastingrelevante documenten. Indien het contract wordt beëindigd, is het uiteraard geen probleem om deze documenten te bewaren. De cloud slikt dus niets onherroepelijk op.

Partner types

In het Excat margemodel verdienen verkooppartners 36 maanden lang verkoopcommissies voor verkochte pakketten.

Implementatiepartners verdienen aan aanpassingen van de software, adviesdiensten en diensten zoals gegevensimport.

Ontwikkelingspartners hebben de mogelijkheid om hun eigen extensies voor Exact Online via een app-center aan klanten of andere partners te verkopen. □