WhatsApp Plus en GB WhatsApp, wat ze zijn en welke gevaren je loopt

WhatsApp Plus en GB WhatsApp zijn twee aangepaste versies van WhatsApp die extra diensten bieden, maar gevaarlijk zijn voor je privacy. Dit is waarom

Op het eerste gezicht lijken ze een verbeterde versie van WhatsApp, maar in werkelijkheid verbergen ze enkele grote gevaren. Waar hebben we het over? We hebben het over WhatsApp Plus en GB WhatsApp, twee applicaties die erg populair zijn bij jongeren en een aantal premium functies bieden. Je kunt bijvoorbeeld de afbeeldingen van chats aanpassen of het lettertype van WhatsApp wijzigen. U kunt er zelfs gesprekken en videogesprekken mee uitschakelen.

Deze apps zijn echter niet verkrijgbaar in de Google Play Store, maar alleen in winkels van derden of door het APK-bestand (Android Application Package) op uw smartphone te installeren. Het installeren van een applicatie die niet beschikbaar is in de Google store is altijd een groot gevaar, vooral voor uw persoonlijke gegevens. In de applicatiecode kan een virus verborgen zitten dat uw persoonlijke gegevens of de foto’s en video’s die u met uw vrienden uitwisselt, kan stelen. WhatsApp Plus en GB WhatsApp maken geen gebruik van het versleutelingssysteem van de officiële versie van WhatsApp, waardoor aanvallers toegang kunnen krijgen tot je informatie. Dit is wat WhatsApp Plus en GB WhatsApp zijn, de nep-apps die je beter niet op je smartphone kunt installeren.

WhatsApp Plus en GB WhatsApp, de functies

De verschillen lijken minimaal. Het pictogram van de app is blauw in plaats van het klassieke groen van WhatsApp, de afbeeldingen zijn iets anders met de optie om ze aan te passen aan je smaak, het lettertype van de woorden kan worden gewijzigd om je gesprekken uniek te maken. Met nep-WhatsApp-applicaties kun je ook afbeeldingen en video’s met een hoge resolutie delen, of gesprekken uitschakelen om niet gestoord te worden.

Dit zijn aangepaste versies van WhatsApp die je op je Android-smartphone kunt installeren. Ze zijn niet verkrijgbaar in de Google Play Store, maar alleen in winkels van derden. Het feit dat ze niet in de Google Store staan, zou ons tot nadenken moeten stemmen: waarom zijn ze uit de Google Play Store verwijderd? Het antwoord is heel eenvoudig: de twee toepassingen brengen uw persoonlijke gegevens in gevaar.

WhatsApp Plus en GB WhatsApp, de gevaren

Op het eerste gezicht kan het vaak misleidend zijn. Achter twee ogenschijnlijk onschuldige applicaties gaan grote problemen schuil.

In de eerste plaats zijn berichten die via WhatsApp Plus en GB WhatsApp worden verstuurd, niet beveiligd. De twee nep-apps van WhatsApp maken geen gebruik van geavanceerde encryptie en elke hacker zou hun servers kunnen binnendringen en de persoonlijke gegevens van gebruikers kunnen stelen.

Een ander probleem is de mogelijkheid om afbeeldingen met een hoge resolutie te versturen. De technici van WhatsApp zijn erin geslaagd een zeer geavanceerd compressiesysteem te ontwikkelen dat het gewicht van via de applicatie verzonden afbeeldingen drastisch kan verminderen zonder aan kwaliteit in te boeten. WhatsApp Plus en GB WhatsApp maken geen gebruik van dit compressiesysteem en staan je toe zeer zware afbeeldingen te versturen, waardoor je smartphone kan crashen.

Ten slotte loop je door het gebruik van WhatsApp Plus en GB WhatsApp het risico te worden verbannen uit de officiële versie van WhatsApp omdat ze de gebruiksvoorwaarden overtreden. Wees dus zeer voorzichtig: installeer geen gewijzigde WhatsApp-apps. Anders wordt je WhatsApp-account geschorst.