WhatsApp Web en WhatsApp Desktop: het verschil

De populaire WhatsApp chat kan ook op een pc worden gebruikt – wat zijn de verschillen tussen WhatsApp Web en Desktop

De smartphone is niet het enige apparaat waarmee je de WhatsApp app kunt gebruiken om te chatten met je contacten. Als je wilt chatten op je computer, kun je WhatsApp Web of WhatsApp Desktop gebruiken.

Het grootste verschil tussen de twee alternatieve manieren om WhatsApp te gebruiken, zit in de manier waarop je verbinding maakt en de tools die je gebruikt. Met WhatsApp Web kun je verbinding maken met je chataccount via je favoriete browser. WhatsApp Desktop is een echte computerapp, beschikbaar voor zowel macOS- als Windows-apparaten, die je downloadt en installeert op je pc. In beide gevallen moet je, om de chat te kunnen gebruiken, een smartphone hebben waarop de WhatsApp-app geïnstalleerd en actief is. Als de verbinding met je smartphone is verbroken, kan de synchronisatie met je pc-accounts niet plaatsvinden en kun je WhatsApp Web of de desktop-app niet gebruiken.

WhatsApp Web: wat is het en hoe gebruik je het

WhatsApp Web is een gratis online browserapplicatie, die een veilige manier is om de messaging-app rechtstreeks vanaf je computer te gebruiken. Om het te laten werken, moet je een koppeling maken met je WhatsApp-account via een handige Qr-code.

Om een koppeling te maken met je account, open je de WhatsApp-webpagina in een browser, zoals Chrome, Safari of Edge. Er verschijnt een Qr-code op het scherm waarmee de account met de smartphone-app kan worden gekoppeld.

Tik na het openen van de app op uw telefoon op de drie puntjes in de rechterbovenhoek als u een Android-smartphone gebruikt, of op Instellingen voor iPhone, en selecteer Aangesloten apparaten > Sluit een apparaat aan. Hierdoor wordt een scherm geopend waarmee je de Qr-code in je browser kunt scannen en de twee accounts automatisch kunt koppelen.

Als het koppelen van je WhatsApp-account vanaf je smartphone en browser is voltooid, worden alle gesprekken in de app gesynchroniseerd. Alle berichten die op uw smartphone worden verzonden of ontvangen, verschijnen ook op uw pc.

WhatsApp Deskt om te zien wat het is en hoe u het gebruikt

WhatsApp Desktop is een applicatie die u naar uw computer kunt downloaden, maar u moet gekoppeld zijn aan uw app-account van uw smartphone om goed te kunnen werken. De app is beschikbaar voor pc’s met Windows 8.1 of hoger en voor macOS 10.10 en hoger.

Je moet eerst de desktop-app downloaden van de officiële website van WhatsApp op dit adres en kiezen voor de Windows- of Mac-versie. Nadat de download is voltooid, open je het bestand en volg je de instructies om het op je computer te installeren.

Als de installatie is voltooid, wordt de WhatsApp Desktop-applicatie geopend, die net als de webversie een Qr-code biedt om te scannen. Het proces is altijd hetzelfde: wanneer je de WhatsApp-app vanaf je smartphone opent, moet je zoeken naar Verbonden apparaten, kiezen om een nieuw apparaat te verbinden en de Qr-code scannen. Nogmaals, de twee accounts worden automatisch gesynchroniseerd en u kunt chatten vanaf uw PC.