Hoe verander je het lettertype van WhatsApp

Om het lettertype van WhatsApp te veranderen kun je apps van derden gebruiken. Hier zijn de beste om te installeren op Android

Er zijn vele redenen waarom WhatsApp de meest gebruikte applicatie ter wereld is. Je kunt er niet alleen gratis berichten mee versturen naar je vrienden, maar in de loop der jaren zijn er ook nieuwe functies bijgekomen die erg nuttig zijn, zoals het versturen van afbeeldingen, video’s en documenten. Of de mogelijkheid om te bellen en te videobellen. Er zijn echter enkele functies die WhatsApp nooit heeft willen integreren. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om het lettertype van je berichten te veranderen.

Je kunt vet zetten, of cursief schrijven, maar je kunt het lettertype van het bericht niet veranderen. Dit is een beperking die veel gebruikers, vooral jongeren, proberen te omzeilen door aangepaste versies van WhatsApp te installeren die heel vaak een risico vormen voor hun persoonlijke gegevens. Er is een eenvoudige truc om het WhatsApp-lettertype te wijzigen: installeer apps van derden die veilig zijn en geen gebruikersgegevens stelen. Er zijn tientallen van dergelijke apps beschikbaar in de Google Play Store en de App Store, en een van de beste is BlueWords, een zeer gebruiksvriendelijke app waarmee je het lettertype van WhatsApp kunt wijzigen.

Hoe pas je het lettertype van WhatsApp aan

WhatsApp stelt gebruikers in staat het lettertype aan te passen, maar niet om het lettertype te wijzigen. De gebruiker kan een woord vet, cursief, doorgestreept of met het “monospaced” lettertype schrijven. Dit is geen truc, maar een eenvoudige functie van WhatsApp waarvan maar weinig mensen zich bewust zijn.

Om het lettertype op WhatsApp aan te passen, selecteer je gewoon een woord en er verschijnt een klein venster op het scherm met opties als “Vet”, “Cursief”, “Doorhalen” en “Monospaced”. Selecteer gewoon een van deze items om het lettertype van het woord aan te passen.

Hoe wijzig je het WhatsApp-lettertype met BlueWords

Om het lettertype van WhatsApp te wijzigen, moet je applicaties van derden gebruiken. Een van de beste in de Google Play Store is BlueWords. De applicatie is heel eenvoudig te gebruiken: zodra je hem hebt gedownload en geïnstalleerd op je smartphone, start je hem en voer je het woord in dat je wilt aanpassen.

BlueWords biedt verschillende lettertypes voor WhatsApp die je berichten aan je vrienden uniek maken.

Je kunt de tekst blauw kleuren, of symbolen gebruiken. Zodra je je lettertype hebt gekozen, deel je het gewoon op WhatsApp en verstuur je je bericht. BlueWords kan ook worden gebruikt voor andere berichtentoepassingen.