WhatsApp Sniffer: de gevaren van de gespreksspionage-app

Wil je WhatsApp-gesprekken bespioneren met de app WhatsApp Sniffer? Het is geen goed idee voor jou of je slachtoffer. Hier is wat je riskeert.

WhatsApp is ongetwijfeld een van de meest gebruikte en populaire messaging apps in de wereld. U kunt er mee chatten met uw vrienden en contacten, maar ook muziek, spraaknotities, foto’s en andere documenten uitwisselen. Tegelijkertijd wordt het beschouwd als een veilige toepassing dankzij de encryptie en de strikte privacy-instellingen.

Maar er zijn verschillende toepassingen waarmee je de beperkingen kunt omzeilen door derden in staat te stellen je WhatsApp-gesprekken te bespioneren. Eén zo’n tool heet WhatsApp Sniffer en kan worden gebruikt door ouders om de chats van hun kinderen ongemerkt te volgen, of zelfs door verdachte partners. Helaas schendt deze tool niet alleen de privacy van de onfortuinlijke gebruiker, maar schuilt er ook gevaar in voor degenen die hem gebruiken.

Hoe werkt WhatsApp Sniffer?

De sniffer onderschept berichten nog voordat ze op de servers van WhatsApp aankomen, en treedt dus niet rechtstreeks op binnen de berichten-app. Het doel is om de communicatie te vangen voordat het zijn bestemming bereikt. Dit is echter geen gemakkelijke taak, vooral omdat WhatsApp end-to-end encryptie heeft. Deze beveiligingsfunctie versleutelt alle berichten die vanaf uw telefoon worden verzonden. Zij worden pas gedecodeerd wanneer zij de ontvanger bereiken. Hierdoor kunnen zij op weg naar de transmissie worden gecodeerd, zodat niemand de informatie die zij bevatten kan stelen. Dit maakt het bijzonder moeilijk chats te onderscheppen, zelfs voor de nieuwste generatie sniffers. Een ander nadeel is dat sniffen een illegale praktijk is, die ook kan leiden tot bittere gevolgen voor degenen die informatie van derden willen afpersen. WhatsApp Sniffer en andere soortgelijke apps zijn daarom niet beschikbaar in Google Play of de App Store, maar kunnen worden gedownload in winkels van derden, die zelf onveilig zijn. Ze kunnen zeer gevaarlijke malware bevatten. Surf maar eens rond op het web en je zult heel wat software vinden met de naam WhatsApp Sniffer. Ze verbergen vaak virussen en Trojaanse paarden, dus je kunt ze beter niet downloaden om te voorkomen dat je je account verliest.

Bescherm WhatsApp-chats met tweestapsverificatie

Om je WhatsApp-chats te beschermen tegen nieuwsgierige ogen, kun je tweestapsverificatie gebruiken. Om deze beveiligingssleutel te activeren, start u de applicatie en volgt u het pad Instellingen > Accounts > Tweestapsverificatie. Hier moet u op de knop Activeren tikken. Op deze manier worden alle chats vergrendeld met een dubbele sleutel en wordt de app nog veiliger.