Wie bezoekt mijn WhatsApp-profiel

Om erachter te komen wie je bespioneert op WhatsApp moet je Stories plaatsen en controleren wie ze heeft bekeken: zo doe je dat

Je bent benieuwd wie je WhatsApp-account heeft bezocht, maar je komt er niet achter hoe je dat moet doen. De reden is heel eenvoudig: er is geen specifieke functie om na te gaan wie mijn WhatsApp-profiel heeft bezocht. Tenminste, dat is wat veel mensen denken. Met een eenvoudige WhatsApp-truc kun je erachter komen wie je bespioneert en wie je profiel binnengaat om je status te controleren.

Zoals je weet, heeft de messaging-applicatie sinds een paar jaar een functie waarmee je getimede afbeeldingen op je profiel kunt plaatsen die na 24 uur verdwijnen. De functie is identiek aan Instagram Stories: je kunt filters, tekst, GIF’s en labels toevoegen. Zodra de aanpassing is voltooid, wordt de afbeelding gedurende vierentwintig uur op uw profiel gepubliceerd en kunnen alle mensen die uw telefoonnummer hebben deze bekijken. Net als bij Instagram Stories kun je ook in je WhatsApp-status zien wie de afbeelding heeft gezien en op je profiel heeft “gespioneerd”. Zo kom je erachter wie mijn WhatsApp bezoekt.

Hoe controleer je wie je WhatsApp-status heeft gezien

De beste manier om erachter te komen wie je WhatsApp-account heeft bezocht, is door je WhatsApp-statusweergaven te controleren. Net als bij Instagram Stories meldt WhatsApp namelijk ook wie de in de status geplaatste beelden heeft bekeken. Met deze specifieke informatie kunnen we begrijpen wie ons profiel bespioneert en controleren of er niets verdachts is. Dat is heel eenvoudig.

Plaats eerst een paar foto’s in het gedeelte Status. Wij raden u aan ten minste een paar foto’s te plaatsen, zodat u meer gegevens hebt om te evalueren. Wacht dan een paar uur en ga terug naar je WhatsApp-account. Open de applicatie en klik op de Status sectie. Klik op de foto’s die u hebt geplaatst en u zult zien dat er onderaan een oogicoon staat met een nummer ernaast. Als je op het pictogram klikt, opent een lijst met alle namen van mensen die je WhatsApp-profiel hebben bezocht. Herhaal dit voor alle afbeeldingen die je in je WhatsApp-status plaatst en je zult uiteindelijk een goed idee hebben van wie je bespioneert in de berichten-app. Deze WhatsApp-truc geldt voor zowel Android als iOS.

Waarom kan ik niet zien wie mij bespioneert op WhatsApp

Je hebt tientallen afbeeldingen gepost in je WhatsApp-status, maar de weergaveteller blijft steken op nul. De reden is heel eenvoudig: je privacy-instellingen staan niet toe dat je vrienden de afbeeldingen zien die je in WhatsApp Stories plaatst. Om uw privacyniveau te controleren, moet u naar de app gaan, op Instellingen drukken en vervolgens op Accounts. In het nieuwe venster dat opent, drukt u op Privacy en alle instellingen met betrekking tot de bescherming van uw profiel zullen op het scherm verschijnen. Zoek het Status item en selecteer het: een nieuw menu zal openen met drie opties: “Mijn contacten”; “Mijn contacten behalve…” en “Delen met…”.

Waarschuw voor scams

Ten slotte willen we je waarschuwen voor WhatsApp-scams die beloven te achterhalen wie je profiel bezoekt. Deze apps zijn meestal niet beschikbaar in de officiĆ«le Android- en iOS-winkels en vormen een veiligheidsrisico voor uw persoonlijke gegevens. Als een vriend je aanbeveelt apps te installeren als “GB WhatsApp” en “WhatsApp Plus” voor extra functies, moet je heel voorzichtig zijn. Dit zijn apps die informatie over WhatsApp-chats verzamelen en deze doorverkopen op het dark web.