ItaliaGuerraBot 2020: wat is en hoe werkt het nieuwe spel op Facebook

Ontdek wat is en hoe werkt ItaliaGuerraBot2020, het nieuwe succesvolle videospel dat op Facebook is gelanceerd en dat Italiaanse gebruikers in vervoering brengt

Vooralsnog zijn er 40.000 fans van de pagina, maar die groeit elke dag. Waar hebben we het over? We hebben het over ItaliaGuerraBot2020, het nieuwe spel dat op Facebook is gelanceerd en dat duizenden jonge Italianen in vervoering brengt. In werkelijkheid is het geen echt spel. Het is een bot die automatisch de uitdagers en de winnaars bepaalt. En gebruikers hoeven alleen maar toe te kijken.

Maar wat is het? Een gesimuleerde ‘oorlog’ tussen de 107 Italiaanse provincies. Elke provincie heeft zijn eigen grondgebied en het doel is de buurprovincie te veroveren om groter en machtiger te worden, totdat heel Italië “bezet” is. Liefhebbers van Rome Total War of Medieval Totla War hebben een duidelijk idee waar we het over hebben: een spel dat tegengestelde facties tegen elkaar uitspeelt voor de verovering van een gebied. In deze gesimuleerde oorlog kunnen gebruikers alleen kijken en elk uur te weten komen welke twee gebieden strijden en wie heeft gewonnen. Op de Facebook-pagina werkt de bot elk uur de kaart van Italië bij met de nieuwe grenzen en de ranglijst met de grootste provincies.

Wat is ItaliaGuerraBot2020 Facebook

Het is niet zomaar een Facebook-pagina, ItaliaGuerraBot2020 is een heus op tekst gebaseerd videospel dat vooral bij de allerkleinsten veel stof doet opwaaien. Het is een bot die een oorlog tussen de verschillende Italiaanse provincies simuleert: elk uur wordt op de Facebook-pagina (meestal vinden de updates plaats om 05:05, bijvoorbeeld 14:05, 15:05, 16;05) het “oorlogsbulletin” geüpdatet.

ItaliaGuerraBot2020 is geen idee van een groep Italiaanse kinderen, maar is ontleend aan de WorldWarBot 2020-pagina. Dezer dagen worden andere pagina’s aangemaakt, elk gewijd aan een ander land.

Hoe ItaliaGuerraBot2020 Facebook werkt

In een land met duizend parochialiteiten zoals Italië, kan een idee als ItaliaGuerraBot2020 alleen maar succesvol zijn. Hoewel de gebruikers niets hoeven te doen behalve de post met oorlogsupdates te lezen, kennen de pagina en het project een groot succes.

De werking van ItaliaGuerraBot2020 is niet erg eenvoudig te begrijpen. Volgens de uitleg op de Facebook-pagina is ItaliaGuerraBot 2020 “een automatische bot die een willekeurige provincie kiest en namens zijn controller een andere verovert, waarbij hij de provincie met het dichtstbijzijnde zwaartepunt kiest (het zwaartepunt is het middelpunt van de omtrek). Dit betekent dat de kans om als aanvaller te worden gekozen gelijk is aan het aantal gebieden dat wordt gecontroleerd.” In de praktijk is het de bot die elk uur kiest welke Italiaanse provincies strijden om de verovering van de hele natie. We zullen zien wie er uiteindelijk zal winnen.