Facebook Messenger is veranderd: nieuwe kleuren, thema’s, stickers en logo

Messenger wordt meer Instagram-achtig en heeft nu een nieuw logo, maar dat is niet de enige verandering

Facebook blijft zijn Messenger-berichtenapp evolueren, in aanloop naar de volledige integratie met Instagram Direct. De meest in het oog springende nieuwigheid is het nieuwe logo, dat niet langer blauw is maar een schaduw heeft gekregen die past bij de kleuren van het op afbeeldingen gebaseerde sociale netwerk.

Maar het logo is niet de enige nieuwigheid: er zijn ook nieuwe kleuren en thema’s voor chats, nieuwe reacties en nieuwe stickers voor selfies, waaronder animaties. Messenger richt zich daarom op de functies die het meest geliefd zijn bij jongeren en zeer jongeren, die het typische Instagram-publiek vormen. Voor iedereen, niet alleen voor de jongsten, waren er de nieuwe functies die de afgelopen weken werden aangekondigd: Messenger Rooms, voor videochatten met maximaal 50 mensen, en Watch Together, voor het bekijken van video-inhoud met andere contacten.

Facebook Messenger: wat is er nieuw

Om het thema van Messenger te wijzigen, ga je een chat binnen en tik je op het ‘i’-pictogram in de rechterbovenhoek. De eerste optie is “Thema” en we kunnen kiezen tussen Halloween, Harten, Wazig en Trots, of een kleurverloop instellen. Het is zeer waarschijnlijk dat het aantal thema’s in de komende weken zal worden uitgebreid.

De selectie stickers voor selfies (inclusief video’s) is al zeer rijk en is beschikbaar door simpelweg de camera te activeren.

Facebook Messenger: het nieuwe logo

Messenger gaat steeds meer op Instagram Direct lijken, en deze verandering is ook terug te zien in het logo. Na enkele jaren van licht- en donkerblauw is het nu overgestapt op een set kleuren variĆ«rend van ‘Messenger blue’ tot ‘Instagram purple’.

Dit is een teken, of beter gezegd een signaal, dat de reeds aangekondigde volledige integratie tussen de twee apps voor de deur staat. Als de integratie is voltooid, kunnen Messenger-gebruikers berichten sturen naar Instagram-gebruikers, en andersom, zonder dat ze beide apps hoeven te installeren.

Finitief herhaalde Facebook dat er ook een “vanish mode” naar Messenger komt: chatberichten die zichzelf vernietigen nadat ze zijn gelezen, of na een ingestelde periode.