Samsung Galaxy Chromebook Go review, stevige bouw, batterij concurrentie

Voor de Samsung Galaxy Chromebook Go review moesten we aanvankelijk onze ChromeOS vooroordelen onder het tapijt vegen, om vervolgens te ontdekken dat ze onterecht waren.

De Samsung Galaxy Chromebook Go is nu op de Italiaanse markt verkrijgbaar tegen een zeer concurrerende prijs en tot 20 december is het een gratis geschenk voor degenen die een Galaxy S21, een Galaxy Z Fold 3 of een Galaxy Z Flip 3 kopen.

Dit is een unieke kans om het ecosysteem van Samsung te gaan gebruiken met een werkelijk uitzonderlijke economische voorwaarde. Als u al in het bezit bent van een smartphone van Samsung, kunt u er natuurlijk altijd voor kiezen om de nieuwe Samsung Galaxy Chromebook Go zelf aan te schaffen, voor een zeer scherpe prijs van €299.

De onderscheidende kenmerken van de Samsung Galaxy Chromebook Go

Het eerste detail dat moet worden opgemerkt met betrekking tot de Samsung Galaxy Chromebook Go is zijn weerstand, want deze computer geniet van een MIL-STD-810G militaire certificering, wat zich vertaalt in zijn vermogen om schokken te weerstaan, maar ook waterspatten, zelfs als deze direct op het toetsenbord komen.

U hoeft zich een apparaat met militaire weerstandsnormen echter niet voor te stellen als een soort bijzonder lompe tank, want in werkelijkheid is de buitenkant bijzonder elegant met vierkante profielen en een bijzonder plezierig minimalistisch uiterlijk.

De uitrusting van de drager komt overeen met wat computers in dezelfde categorie tegenwoordig meestal bieden, met twee USB C-poorten, één USB A-poort, de 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en de MicroSD-geheugenuitbreidingssleuf.

U moet vooral letten op het detail van de micro SD-kaart, omdat u altijd een recent product van hoge kwaliteit moet nemen dat gegevensoverdracht met hoge snelheid kan ondersteunen. Dit is belangrijk omdat het gebruik van een kaart van slechte kwaliteit de prestaties van de computer zal beïnvloeden.

De technische details van de Samsung Galaxy Chromebook Go

Laten we eens ingaan op de technische details van de Samsung Galaxy Chromebook Go computer, die begint met een 14-inch beeldscherm met HD-resolutie, met een fatsoenlijke helderheid van 220 nits.

Het toetsenbord biedt toetsen met een zeer comfortabele ruimte, en heeft ook een zeer aangename aanslag om te gebruiken, zelfs als je lange tijd moet typen. Aan de voorzijde van de Samsung Galaxy Chromebook Go bevindt zich ook een zeer royaal touchpad, met een klik die een zeer lange slag heeft.

Er zijn geen biometrische oplossingen voor verificatie, zoals vingerafdruksensoren of infraroodlezers voor gezichtsontgrendeling, maar voor de prijsklasse waarin deze computer wordt verkocht mag dat niet als een gemis worden beschouwd.

De processor is een Intel Celeron N4500, met een maximale snelheid van 1,1 ghz, die wordt gecombineerd met 4 GB RAM en 64 GB intern geheugen. Afhankelijk van hoe u de computer wilt gebruiken, kan het beschikbare geheugen voldoende zijn, zelfs zonder uitbreiding.

De batterij kan tot 12 uur meegaan op een enkele lading, maar als u de computer lange tijd op volle kracht laat draaien, zult u ongeveer acht uur batterijduur krijgen.

De meegeleverde oplader dient niet alleen om u snel nieuwe batterijen te geven, maar kan ook worden gebruikt om andere Galaxy eco-systeemproducten op te laden, van smartphones tot headsets.

Tot Chromebook of niet tot Chromebook?

We hebben u de afgelopen dagen verteld hoe de wereld van Chromebook-computers vaak met enige vorm van scepsis is omgeven, maar in werkelijkheid vormen het gebruiksgemak en de directheid van deze apparaten een sterk punt, vooral voor degenen die een ervaring willen die vergelijkbaar is met die van een Android-smartphone, met name die van Samsung.

Het is duidelijk dat dit voor sommige professionele toepassingen, voor het gebruik van sommige aangepaste oplossingen uit de Windows-wereld, een enigszins beperkte bron kan zijn, maar voor typisch gebruik in een schoolomgeving of voor alledaagse huishoudelijke behoeften is dit een oplossing met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Wanneer de Chromebook Go wordt gekoppeld aan een smartphone uit de Samsung Galaxy-serie kunt u bovendien profiteren van vereenvoudigde connectiviteitsoplossingen, dus wanneer er geen Wi-Fi is kunt u met een simpele klik gebruikmaken van het cellulaire netwerk.

Terwijl het over Wi-Fi gaat, moet worden opgemerkt dat de Galaxy Chromebook Go gebruikmaakt van het efficiëntere en krachtigere Wifi 6 voor een optimale werking, zelfs op drukke plaatsen, met veel verbindingen of veel dataverkeer.

Samsung Galaxy Chromebook Go review, draait ChromeOS

Om de Samsung Galaxy Chromebook Go review samen te vatten, kunnen we gerust stellen dat dit niet de computer is voor bijzonder geavanceerde berekeningen, of voor gebruik in gebieden waar je belangrijk grafisch werk moet doen, of het nu foto’s of video’s zijn.

Voor wie op zoek is naar een kosteneffectieve oplossing, vooral voor school, thuis of reguliere professionele taken, is het zeker een zeer efficiënte oplossing.

Tot 20 december wordt de Samsung Galaxy Chromebook Go cadeau gedaan aan wie de Samsung Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 aanschaft.