Galaxy A12, Samsung’s goedkope 5G-smartphone met 4 camera’s

Samsung’s volgende goedkope smartphone zal niet beknibbelen op fotografie en connectiviteit, met vier sensoren en een 5G-versie gepland

De Galaxy A12 zal Samsung’s nieuwe smartphone zijn met 5G-technologie en vier camera’s.

Samsung’s Galaxy A12 5G zal beschikken over 5G-technologie en vier camera’s, zoals bevestigd door de eerste render afbeeldingen gelekt op het web, die een aantal belangrijke informatie over de functies en mogelijkheden van de smartphone onthullen.

De render van de Galaxy A12 5G is gelekt op de website SlashLeaks; op het eerste gezicht zijn er enkele overeenkomsten in het ontwerp met een van de recent gelanceerde modellen van het Zuid-Koreaanse bedrijf, de Galaxy A42 5G, die pas in september debuteerde. Een andere gelijkenis, vooral wat de achterkant betreft, is met wat de Galaxy M12 zal worden. Afbeeldingen die op Twitter zijn gedeeld door de telefoongeruchten-expert achter het OnLeaks twitteraccount, Steve Hemmerstoffer, tonen een vergelijkbare structuur, maar dan zonder de dubbele toon die de toekomstige M12 zou moeten kenmerken.

Samsung Galaxy A12, functies tot nu toe bekend

Het eerste belangrijke kenmerk komt echter niet van het net, maar van hardnekkige geruchten dat er twee verschillende versies van de Samsung Galaxy A12 zouden zijn. Het verschil zou in de technologie zitten, waarbij de ene versie 5G ondersteunt en de andere 4G.

Zoals gezegd zou het geavanceerdere model niet alleen over snellere connectiviteit beschikken, maar ook over een grote cameragroep, zeker voor een budgettelefoon. Naast de frontcamera, die met een druppelvormige inkeping in het display is verwerkt, zou het model ook een module met vier lenzen achteraan hebben met led-flitser.

Er zijn nog andere nuttige functies, zoals 32 GB of 64 GB interne opslagruimte, een USB Type C-poort en een sleuf voor de 3,5 mm mini-jack voor bedrade hoofdtelefoons, evenals een klein rooster aan de onderkant dat de geïntegreerde luidspreker verbergt. Last but not least is er een vingerafdruksensor op het zijframe van de Samsung Galaxy A12 5G.

Galaxy A12 4G, wat is er bekend over zijn kleinere broertje

Terwijl er nog maar weinig bekend is over de Galaxy A12 5G, afgezien van een paar details, zou er al wat meer informatie over zijn kleinere broertje zijn bevestigd via een aantal goede bronnen. Het model in kwestie is al opgedoken op de Russische website van Samsung, met de code SM-A125F.

De kenmerken die vorige week nog op de benchmarksite Geekbench werden gemeld, zijn onder meer het Android 10-besturingssysteem met 3 GB RAM, een MediaTek Helio P35 SoC en interne opslagruimte die beschikbaar is in twee formaten: 32 GB en 64 GB. Het overzicht wordt afgerond door het beeldscherm, met een LCD-scherm zoals de vorige Galaxy A11 versie en een cluster met drie lenzen aan de achterzijde.