Wanneer komt de Samsung Galaxy S9 uit

Volgens de laatste geruchten zal de Galaxy S9 op 25 februari debuteren tijdens Mobile World Congress. De marktintroductie vindt plaats op 16 maart

De Galaxy S9 en S9 Plus worden op 25 februari onthuld tijdens Mobile World Congress 2018 in Barcelona. De officiële bekendmaking komt rechtstreeks van Samsung, dat is begonnen met het versturen van officiële uitnodigingen aan de pers. In plaats daarvan is de releasedatum voor de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus vastgesteld op 16 maart.

De afgelopen jaren had het de show afgesnoeid om zich te concentreren op het houden van een ad-hoc evenement dat tussen eind maart en begin april werd gehouden. Maar voor volgend jaar lijkt het van gedachten te zijn veranderd en de boosdoener is de iPhone X. Om zo snel mogelijk in te spelen op de lancering van Apple’s grenzeloze toestel, zal Samsung de release van de Galaxy S9 met ongeveer een maand vervroegen ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft ook te maken met de beslissing van Samsung om weinig aan het toestel te veranderen: qua design zal het toestel erg lijken op de Galaxy S8. Het enige dat zal veranderen is de hardware en het fotografiegedeelte.

De Galaxy S9 specificaties

Dankzij de geruchten en indiscreties van de afgelopen weken, heeft de Galaxy S9 eindelijk vorm gekregen. De smartphone zal niet veel verschillen van het vorige model en zal een bezel-loos ontwerp hebben met nog dunnere randen. Aan boord vinden we de Exynos 9810-chipset (die op CES 2018 zal worden gepresenteerd) die speciale functies voor kunstmatige intelligentie en machinaal leren zal integreren. Het toestel wordt ondersteund door 4 GB RAM en een intern geheugen van 64 GB (uitbreidbaar via microSD-kaart). De Galaxy S9 Plus daarentegen zal op de markt komen met 6GB RAM en 64/128/256/512GB aan opslagruimte. De schermgrootte zal naar verwachting min of meer hetzelfde zijn als vorig jaar: 5,8 inch voor de Galaxy S9 en 6,2 inch voor de Galaxy S9 Plus.

In vergelijking met vorig jaar lijkt Samsung bereid om twee toestellen te lanceren met wat verschillende functies. Bijvoorbeeld, het camera compartiment. De Galaxy S9 zal beschikken over een enkele achtercamera, terwijl de Galaxy S9 Plus zal beschikken over een dual sensor achtercamera. Ook zijn er kleine verschillen in de front-facing camera’s, met name de gezichtsherkenningssensor.

Gezichts- en irisscanning

Voor de Galaxy S9 heeft Samsung zich vooral gericht op de beveiliging van het apparaat. Er zal een nieuwe irisscansensor worden geïntegreerd, die zelfs bij weinig licht zou moeten werken. Hetzelfde geldt voor gezichtsscanning: Samsung zou sensoren moeten gebruiken waarmee gebruikers een systeem kunnen gebruiken dat sterk lijkt op dat van de iPhone X met driedimensionale gezichtsscanning. Op de Galaxy S9 zal de sensor geïntegreerd zijn in de camera, terwijl op de Galaxy S9 Plus de sensoren gescheiden zullen zijn vanwege de grotere beschikbare ruimte.

Batterijcapaciteit van de Galaxy S9

Volgens geruchten over de Galaxy S9 uit Zuid-Korea zal de smartphone naar verwachting voorzien zijn van een nieuw moederbord met een SLP-ontwerp waarmee componenten in een kleinere ruimte gemonteerd kunnen worden. Hierdoor zou Samsung krachtigere batterijen moeten kunnen plaatsen, waardoor het toestel langer meegaat.

Galaxy S9 releasedatum

Wanneer komt de Galaxy S9 uit in Italië? De smartphone wordt op 25 februari onthuld tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona. De voorbestelling wordt geopend vanaf 1 maart, terwijl de marktrelease is vastgesteld op 16 maart.

Hoeveel gaat de Samsung Galaxy S9 kosten

De catalogusprijs van de Galaxy S9 zal €899 bedragen, terwijl voor het basismodel van de Galaxy S9 Plus €1049 moet worden neergeteld.