Redmi 10 is aangekomen in Italië met 4 camera’s en een geweldige prijs

Redmi 10 arriveert in Italië, en het doet dat met een aantal interessante technische kenmerken in verhouding tot de prijs: hier is de beschikbaarheid en hoeveel het kost

Er zijn weinig bedrijven die een kaars kunnen vasthouden aan Xiaomi en Redmi op het goedkopere einde van de markt. Niet iedereen kan of wil honderden euro’s uitgeven aan een nieuwe smartphone, maar bijna iedereen die een budgetproduct overweegt, zal eerst de prijslijst van Xiaomi/Redmi bekijken.

De reden is dat eerst Xiaomi en daarna Redmi – de laatste is een bedrijf dat ongeveer twee jaar geleden door de eerste is opgericht – hun klanten voor zich wonnen op basis van een soms overdreven prijs-kwaliteitverhouding, een reputatie die met verdienste is verdiend en waarvan de effecten tot op de dag van vandaag voortduren. In feite heeft Redmi niet minder gepusht in termen van het maximaliseren van technische functies dan in termen van prijs, en de marktcijfers zeggen dat deze keuze zijn vruchten heeft afgeworpen. Redmi is een van de populairste bedrijven in Italië en brengt nu een ander product naar het land dat velen zal aanspreken: de Redmi 10, een product dat veel biedt voor een kleine prijs, net als de recente (maar andere, want het is een tablet) Xiaomi Pad 5.

Redmi 10: technische specificaties

Redmi 10 heeft een 6,5-inch display, dat erg groot is en dus perfect voor games en multimediacontent, met een Full HD+-resolutie (1.080 x 2.400 pixels) en een verversingssnelheid die varieert tussen 45 en 90 Hz, afhankelijk van de activiteit die wordt uitgevoerd en de content die wordt bekeken. Hij wordt beschermd door Gorilla Glass 3 van Corning.

De chip van de Redmi 10 is de octa-core Helio G88 van MediaTek met een maximale werkfrequentie van 2 GHz. Hij is gemaakt met behulp van 12-nanometer technologie en wordt aangevuld door een Mali-G52 GPU. Er zijn drie geheugenconfiguraties: 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte, 4/128 GB en 6/128 GB, met de optie om uit te breiden via microSD.

De 8-megapixel f/2.0 frontcamera wordt aangevuld door vier camera’s aan de achterzijde: de 50 MP f/1.8 hoofdcamera, de 8 MP f/2.2 ultra-groothoekcamera met een kijkhoek van 120 graden, een 2 MP macrocamera en tot slot een 2 MP camera die de onscherpte bij portretten verbetert. Video-opname kan met maximaal 1080p en 30 fps.

De vingerafdruklezer is aan de zijkant geplaatst, er is NFC voor betalingen en qua connectiviteit ontbreekt alleen 5G-ondersteuning.De Redmi 10 is een dual SIM LTE-smartphone met dual band Wi-Fi, Bluetooth 5.1, GPS, FM-radio, hoofdtelefooningang met 3,5mm audio jack en dubbele systeemspeakers voor stereo-effect. Er is ook een infraroodstraler die ervoor zorgt dat het apparaat de functies van een afstandsbediening aanneemt.

De gebruikersinterface is MIUI 12.5, gebaseerd op Android 11, de batterij is 5.000 mAh met snelladen bij 18 watt via de meegeleverde 22,5-watt USB-C-lader.

Redmi 10: beschikbaarheid en prijzen

Redmi 10 is in Italië te koop in Carbon Gray, Pebble White en Sea Blue in twee geheugenvarianten: de 4/64 GB kost €199,90 en de 4/128 GB €229,90, inclusief verzending, als je hem koopt via Xiaomi’s officiële portal waar ook twee Mi Protect-“verzekeringen” worden aangeboden, voor schade aan het scherm of schade door ongelukken.