Realme GT Neo2 is in Italië aangekomen voor een mooie prijs

De nieuwe Chinese smartphone Realme GT Neo 2 is in Italië aangekomen en de functies zijn echt interessant, maar vooral ook de prijs

De nieuwste smartphone van het Chinese merk Realme is eindelijk in Italië aangekomen. De nieuwe Realme GT Neo 2 werd twee maanden geleden aangekondigd, maar nu kan hij worden gekocht voor een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Daarom hebben velen hem al tot de nieuwe killer van het vlaggenschip gekroond.

De specificaties zijn respectabel, te beginnen met het brede 6,62-inch AMOLED-scherm dat een verversingssnelheid van 120 Hz biedt. De Qualcomm Snapdragon 870 SoC-chipset is ook niet slecht en biedt uitstekende prestaties en 5G-connectiviteit. Een lange batterijlevensduur wordt gegarandeerd door de 5000 mAh batterij die snelladen ondersteunt: hij bereikt 100% lading in slechts 36 minuten. Het ontwerp biedt ook eenvoudige lijnen, maar aan de achterkant is het kleurenschema beslist origineel, met een zwarte band die verticaal over de telefoon loopt in contrast met een prachtig neongroen voor het Neo Green kleurenschema. Kortom, voor wie op zoek is naar een middenklasse telefoon met een aantrekkelijk design voor een goede prijs, is de Realme GT Neo 2 het antwoord.

Realme GT Neo 2: technische specificaties

Te beginnen met het scherm, dat een 6,621-inch AMOLED E4-paneel biedt met een Full HD+-resolutie van 2040×1080 pixels, een verversingssnelheid van 120 Hz en een piekhelderheid van 1300 nits. Prestaties worden daarentegen gegarandeerd door de SoC Snapdragon 870, met een 3,2 GHz octa-core CPU en Adreno 650 GPU, ondersteund door ten minste 8 GB RAM, maar met de optie van 12 GB ook. De interne opslag is UFS 3.1 met een keuze uit 128 GB of 256 GB.

In termen van connectiviteit is er natuurlijk 5G en 4G/LTE, Wi-Fi 6 en Bluetooth 5.2, NFC, GPS, Glonass, Galileo, Navic, QZSS en een USB C-poort. De batterij is 5000 mAh en ondersteunt SuperDart Charge bij 65 watt voor een volledige oplading in 36 minuten.

Multimedia wordt verzorgd door de twee Dolby Atmos Hi-Res stereoluidsprekers, gecombineerd met GT Mode 2.0 en de Tactile Engine 2.0, een systeem dat warmteafvoer mogelijk maakt en zorgt voor een geweldige ervaring voor degenen die zich bezighouden met gamen.

Realme GT Neo 2: Camera en ontwerp

Het cameracompartiment aan de achterzijde biedt een drievoudige cameraopstelling met een 64 MP hoofdsensor met f/1.8 diafragma, een 8 MP ultra-groothoeksensor met f/2.2 diafragma en een 2 MP macrocamera met f/2.4 diafragma. De camera aan de voorkant is 16 MP. Er is ook een fotosoftware met interessante functies zoals de straatfotografiemodus voor point-and-shoot, de Super Nightscape-modus voor nachtfoto’s en andere AI-ondersteunde modi voor professionele foto’s.

Het ontwerp is eenvoudig en onopvallend, maar het is de kleur Neo Green die het meest origineel is: een neongroene achtergrond doorkruist door een zwarte band.

Realme GT Neo 2: releasedatum en prijs

De nieuwe Realme GT Neo 2 is nu aangekomen in Italië, waar het toestel te koop is voor prijzen vanaf 449 euro voor de versie met 8 GB RAM en 128 GB intern geheugen, en oplopend tot 549 euro voor de versie met 12 GB RAM en 256 GB intern geheugen.