Samsung, “find personal device”-melding: wat het betekent

Sinds gisterenavond krijgen miljoenen Samsung Galaxy-eigenaars over de hele wereld een vreemde melding. Hier is wat het is

Een mysterieuze melding heeft alle Galaxy-eigenaren over de hele wereld gealarmeerd. Veel mensen, ook in Italië, hebben een pushbericht ontvangen van de app “Find My Device”, die erg handig is in het geval dat hun smartphone verloren of gestolen is.

Het bericht bevat geen tekst, behalve het cijfer “1” gevolgd door een ander cijfer “1”. Zoals door vele eigenaars van een Samsung Galaxy wordt gemeld, doet het tikken op de melding om deze te openen helemaal niets, in feite verdwijnt het na het tikken op de melding volledig, zonder een spoor achter te laten. Onnodig te zeggen dat deze raadselachtige ‘gebeurtenis’ Galaxy telefoonbezitters met stomheid heeft geslagen en niet in staat is om met een verklaring te komen. Veel mensen ontvingen het bericht midden in de nacht en sommigen, zoals in sommige tweets staat, waren echt bang omdat ze niet wisten wat er aan de hand was.

Samsung: de vreemde melding

De telefoons die getroffen zijn door de ontvangst van deze vreemde melding zijn onder meer de Galaxy Z Flip, Galaxy Note 10, Galaxy S, Galaxy A en Galaxy J. Maar het echt absurde is dat de melding zelfs werd ontvangen door degenen die de “Samsung Find My Mobile”-app niet op hun toestel hebben geïnstalleerd. Is dit een test? Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft nog geen verklaring over de zaak afgelegd.

Het zou om een vergissing kunnen gaan, maar ook om een snelle test waarbij een aantal telefoons over de hele wereld is betrokken. Samsung kan namelijk op elk moment ingrijpen om het incident uit te leggen en de gebruikers gerust te stellen. Iets soortgelijks gebeurde enige tijd geleden met de OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro telefoons. Ook de eigenaars van deze toestellen ontvingen een soortgelijk bericht dat hen, althans in de eerste ogenblikken, verontrustte en in verwarring bracht. Het bericht was in het Chinees geschreven, maar het bedrijf maakte het nieuws meteen bekend en vertelde zijn gebruikers dat het slechts om een interne test ging.

Waarvoor dient Samsung’s ‘Personal Device Finder’

Met ‘Samsung Personal Device Finder’ kunt u uw telefoon terugvinden als deze verloren of gestolen is. De app kan niet alleen uw telefoon op afstand lokaliseren, maar ook het scherm vergrendelen, de toegang tot Samsung Pay verhinderen en een back-up maken van de gegevens die op uw toestel zijn opgeslagen.