Huawei P20 Lite, gerucht, functies, afbeeldingen en releasedatum

Enkele gelekte afbeeldingen uit China onthullen de vorm van de Huawei P20 Lite: er zal een kleine inkeping aan de voorkant zijn. Presentatie op 27 maart in Parijs

Onder de smartphones die Huawei in deze eerste maanden van 2018 zal presenteren, is er ook de Huawei P20 Lite. Dit is het middenklasse-model dat de Huawei P20 en de Huawei P20 Plus zal flankeren, de twee topsmartphones die het Chinese bedrijf op 27 maart in Parijs wil onthullen.

Sinds enkele jaren hanteert het Chinese bedrijf deze marktstrategie: voor elke topper in het assortiment wordt ook een Lite-versie gemaakt. Deze strategie heeft ertoe geleid dat Huawei een van ’s werelds marktleiders is geworden: de Huawei P8 Lite en P9 Lite behoren tot de bestverkochte toestellen in hun prijsklasse. En de Huawei P20 Lite zal op deze voet doorgaan: mid-range functies die in staat zijn om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. De smartphone zal voorzien zijn van een inkeping aan de voorkant van het toestel, de inkeping in de bovenkant van het scherm die vorig jaar debuteerde op de iPhone X.

De Huawei P20 Lite functies

De Huawei P20 Lite zal voorzien zijn van een nogal interessante spec sheet. Volgens de laatste geruchten zal de smartphone een Kirin 659 chipset monteren, ondersteund door 4GB RAM en 32GB interne opslagruimte. Het scherm zal 5,84 inch groot zijn met een beeldverhouding van 19:9 (FullHD+ resolutie van 2280×1080 pixels). Lagere specs dan de Huawei P20 en Huawei P20 Plus, maar nog steeds erg interessant voor een mid-range toestel.

De achterkant zal voorzien zijn van een verticale dubbele camera setup (een primeur voor Huawei’s Lite-serie), met ondersteuning voor de Hybrid Zoom-functie die al aanwezig is op de Huawei P10, terwijl de voorkant voorzien zal zijn van een kleine inkeping waar de frontcamera en gezichtsherkenningssensoren zullen worden gepositioneerd. In het midden van de achterkant zal zich ook een vingerafdruklezer bevinden.

De overige informatie heeft betrekking op secundaire kenmerken van het toestel. De Huawei P20 Lite krijgt een 3000mAh batterij met snelladen, dubbele simsleuven (hoewel de tweede sleuf ook gebruikt kan worden voor de microSD-kaart), 3,5mm audiojack en zal draaien op Android 8.0 met de EMUI 8.1 gebruikersinterface.

Huawei P20 Lite prijs en releasedatum

De Huawei P20 Lite wordt op 27 maart in Parijs onthuld tijdens een evenement dat het Chinese bedrijf houdt voor de Huawei P20 en Huawei P20 Plus. Verwacht wordt dat hij in de eerste weken van april op de markt komt. Hij zal 369 euro kosten en verkrijgbaar zijn in zwart, blauw en roze.