3 series om te kijken als je Breaking Bad leuk vond

Ben je verslingerd aan het Walter White verhaal? Je kunt veel vergelijkbare tv-series vinden op streaming. Dit zijn ze

Breaking Bad is een van de populairste tv-series van de afgelopen jaren. Het is gemaakt door Vince Galligan en wordt sinds 2008 uitgezonden in de VS en de rest van de wereld.

Het plot draait om het personage van Walter White (Bryan Cranston), een scheikundeleraar die ontdekt dat hij kanker heeft en, om zijn behandeling te bekostigen en zijn familie te helpen, begint met de productie en verkoop van methamfetamine. Om dit doel te bereiken, vertrouwt de professor op een oude student van hem, Jesse Pinkman (Aaron Paul), en andere figuren, zoals de advocaat Saul Goodman. Na verloop van tijd slaagt het koppel dat gevormd wordt door de student en de professor erin hun productie uit te breiden, maar de zaken lopen uit de hand en seizoen na seizoen zijn we getuige van een ware afdaling in de hel, tot een spectaculaire finale. Voor degenen die van Breaking Bad hielden en op zoek zijn naar een soortgelijke show, zijn er genoeg streamingopties om uit te kiezen.

Better Call Saul

Beginnend met de Breaking Bad spin-off over de oneerbiedige advocaat uit de moederserie, Saul Goodman (Bob Odenkrik).

De show speelt zich af jaren voordat hij Walter en Jessie ontmoette, en vertelt daarom over Sauls afkomst maar ook over zijn eerdere relatie met andere personages uit de tv-serie, met name Mike Ehrmantraut (Jonathan Ray Banks) en Gus Fring (Giancarlo Esposito).

De inhoud wisselt af tussen hilarische momenten, waarin de advocaat zelf de hoofdrol speelt, en momenten van hoogoplopende spanning, die ook de ouderserie kenmerkten.

De vijf seizoenen van Better Call Saul zijn beschikbaar op Netflix.

Narcos

Narcos ontrafelt de evolutie van drugskartels en de activiteiten van de rechtshandhaving om hun verspreiding te beteugelen en hun macht te beperken. Hoofdpersoon is Steve Murphy, een DEA-agent die door de Verenigde Staten op missie wordt gestuurd naar Colombia. Samen met anti-drugsagent Javier Peña wordt hij opgeroepen deel te nemen aan een zeer veeleisende missie: het vinden en doden van Pablo Escobar, het hoofd van het Medellìn-kartel, een van ’s werelds belangrijkste cocaïnebazen.

Dit wordt een hele prestatie, aangezien de drugsbrigade te maken krijgt met de harde wetten van het Mexicaanse kartel.

De eerste twee seizoenen zijn gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Pablo Esbobar, de beroemdste cocaïnesmokkelaar uit de geschiedenis, bijgenaamd de Cocaïnekoning. De titel heeft veel prijzen gewonnen, waaronder een Bafta-nominatie in 2016.

De drie seizoenen van Narcos zijn beschikbaar op Netflix.

Verschillende

We krijgen een oneerbiedige en offbeat tv-serie, veel humoristischer en ironischer dan de eerste series. Hoofdpersoon is Ruth Whitefeather Feldman, gespeeld door Kathy Bates, een activiste die na jaren vechten voor de legalisering van cannabis een medische marihuana-apotheek heeft overgenomen, genaamd Ruth’s Alternative Cure.

In het verhaal komen we andere amusante personages tegen die ongetwijfeld worden beïnvloed door de beslissingen van Ruth, waaronder haar zoon Travis en de werknemers van de winkel, evenals de maker van een zeer speciale cannabissoort. Samen nemen ze deel aan een ensembleserie, waarin op onderhoudende wijze een aantal belangrijke onderwerpen aan de orde komen, waaronder het medisch gebruik van cannabis, het omgaan met posttraumatische stressstoornis, maar ook relaties binnen het gezin. Deel 1 en 2 van Disjointed zijn beschikbaar op Netflix.

Ten slotte, als je op zoek bent naar een avondvullende film om op een ontspannen avond op de bank te kijken, kun je de Breaking Bad-film El Camino op Netflix bekijken.