Actebis-vastgoed wisselt van eigenaar

Zoals gepland heeft Actebis-groepsmoeder Arques nu het vastgoed van de hoofdkantoren in Soest en Bad Wünnenberg-Haaren verkocht. Voor 32 miljoen euro werden de activa overgedragen aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij W.P. Carey. Hierdoor daalt de nettoschuld van Arques.

Arques Industries AG heeft eigendommen van de Actebis Group in Soest en Bad Wünnenberg-Haaren voor 32 miljoen euro verkocht aan het New Yorkse vastgoedfonds W.P. Carey.

“De verkoop is een langetermijn geplande transactie die nu is afgerond. Daarin werd besloten de gebouwen aan een investeerder te verkopen en ze vervolgens terug te verhuren. Dit zogenaamde sale-and-rent-back-model is een gangbare praktijk in vele bedrijfstakken en is neutraal voor Actebis zelf”. “De transactie heeft geen gevolgen voor de verkoop van Actebis en is evenmin een strategische beslissing op logistiek gebied”, aldus Arques. Net als in veel andere bedrijfstakken is dit soort “sales-and-rent-back”-model ook in de distributie heel gebruikelijk.

Het onroerend goed werd medio vorig jaar overgenomen met de overname van Actebis Peacock GmbH. Het gaat om het hoofdkantoor van Actebis in Soest en het voormalige logistieke centrum Peacock in Bad Wünnenberg-Haaren.