Samsung Bixby-spraakassistent komt beschikbaar in het Italiaans

De Bixby-spraakassistent gaat ook Italiaans spreken en is te gebruiken in de nieuwe smartphones van Samsung. Zo werkt het

Samsung’s spraakassistent Bixby is klaar om Italiaans te spreken. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft de nieuwe update aangekondigd die eindelijk in Italië zal worden uitgebracht op zijn top-of-the-range smartphones, waaronder de Galaxy S10. Om het te laten werken, heb je een telefoon nodig met Android 9 Pie.

Het bedrijf werkt naar verluidt ook aan een speciale OneUI-update voor eerdere smartphones. De spraakassistent van Samsung wil zijn directe concurrenten Google Assistant en Siri inhalen. Daartoe heeft het bedrijf een breed scala aan geïntegreerde vaardigheden voor Bixby ontworpen, maar ook vertrouwd op partnerschappen met derde partijen, zoals Skyscanner voor het zoeken en boeken van vluchten of Yoox voor online winkelen voor kleding en accessoires.

Hoe Bixby in het Italiaans werkt

Diegenen die al bekend zijn met het gebruik van andere digitale assistenten zoals Alexa, Siri en Google Assistant zullen zeker geen problemen hebben om Bixby aan de praat te krijgen. Nieuw in vergelijking met de concurrentie is dat gebruikers ervoor kunnen kiezen Bixby met een mannen- of vrouwenstem te laten spreken, die in Italië respectievelijk Andrea en Angela zullen heten. Ondanks de verandering van stem, zijn de functies hetzelfde. De persoonlijke assistent van Samsung zal worden geïntegreerd met het brede scala aan producten van het merk: smartphones, maar ook slimme tv’s en huishoudelijke apparaten.

De echte uitdaging voor Samsung is om zijn digitale assistent alle talen informeel en vloeiend te laten spreken, en met Italiaans wordt de inzet verhoogd. De onze is namelijk een bijzonder rijke en complexe taal, maar gelukkig zal ook die van het Zuid-Koreaanse bedrijf, net als die van andere spraakassistenten, kunnen worden getraind in het herkennen van gearticuleerde woorden en zinnen.

Tot slot zal Bixby nu acht talen spreken: Engels, Engels-Amerikaans, Koreaans, Spaans, Duits, Chinees, Frans en Italiaans. Siri en Google Assistant spreken daarentegen ongeveer 20 talen. Amazon Alexa spreekt veel minder, maar heeft veel vaardigheden en is de eerste die in Italië op de markt is gebracht, dus heeft het een voorsprong op de markt. Ook kan Bixby niet vertrouwen op een systeem van smart-home apparaten: Galaxy Home, Samsung’s slimme speaker, is nog in de maak.

Compatibele apparaten

Bixby zal binnenkort beschikbaar zijn voor alle apparaten. Allereerst zullen we het vinden op de nieuwe Galaxy S10-reeks, maar ook op Galaxy 9, S9 en S9+ en onverwacht ook in Galaxy Note 8, S8 en zelfs op S8+. Tot slot werkt Samsung, zoals gezegd, ook aan een update waarmee Bixby ook op andere smartphones kan worden gebruikt.