WhatsApp update met nieuwe tool voor het verwijderen van berichten

WhatsApp werkt aan twee nieuwe functies die naar verwachting in de komende weken of maanden zullen komen. Dit is waar het allemaal om draait

Ondanks de moeilijke tijden die we doormaken, lijken de ontwikkelaars van WhatsApp niet te stoppen met hun werk. Na het voltooien van de donkere modus en het plaatsen van een nieuwe tool om de verspreiding van nepnieuws te blokkeren dankzij een overeenkomst met Google, zijn de ingenieurs teruggekeerd naar twee oude projecten die vorig jaar al werden aangekondigd: zelfvernietigende berichten en de mogelijkheid om hetzelfde account op meerdere apparaten te gebruiken.

In de nieuwe bètaversie 2.20.110 voor Android zijn er nieuwe verwijzingen naar de twee nieuwe functies van WhatsApp. Zoals gebruikelijk hebben de jongens van WaBetaInfo de afgelopen dagen een aantal nieuwe functies voor WhatsApp bedacht. Wat betreft de berichten die zichzelf vernietigen, hebben de ontwikkelaars opnieuw besloten de naam van de tool te veranderen: van “Berichten verwijderen” naar “Berichten verlopen”.

Het werk gaat ook door om zo snel mogelijk ondersteuning te implementeren voor het gebruik van hetzelfde WhatsApp-account op meerdere apparaten. Het instrument zal een ware revolutie betekenen voor de toepassing en de ontwikkelaars bereiden momenteel de eerste tests voor om de stabiliteit van de functie te verifiëren. Verwacht wordt dat de bètaversie in de komende maanden officieel wordt vrijgegeven.

WhatsApp, wat zijn “aflopende berichten”

De kwestie van zelfvernietigende berichten op WhatsApp raakt behoorlijk in de knoop. Aanvankelijk zou de functie “Verdwijnende Berichten” heten en alleen bedoeld zijn voor groepsbeheerders om gesprekken op te schonen. Een paar weken geleden werd een nieuwe update uitgebracht en op magische wijze veranderde de tool zijn naam in “Berichten verwijderen” en werd het ook beschikbaar voor één-op-één gesprekken.

Nu met versie 2.20.110 van WhatsApp bèta voor Android komt er weer een naamsverandering. Het hulpmiddel is hernoemd tot “Aflopende berichten” en is te vinden in de instellingen voor groepsbeheerders. Door de functie te activeren, kunt u beslissen hoe vaak berichten moeten worden gewist: een dag, een week, een maand. Wanneer je de tool activeert, verschijnt er een klok in het pictogram van de profielfoto van de groep, die de zelfvernietiging van berichten symboliseert.

WhatsApp, hoe gebruik je hetzelfde account op meerdere apparaten

We hebben het al verschillende keren gehad over het werk van ontwikkelaars om een echt innovatieve functie te implementeren: hetzelfde WhatsApp-account op meerdere apparaten gebruiken. Voor de applicatie zou dit een echte revolutie betekenen: momenteel is er op elke smartphone slechts één WhatsApp-account gekoppeld aan het telefoonnummer. In de toekomst zal dit niet meer het geval zijn: gebruikers zullen hetzelfde profiel kunnen gebruiken, zelfs op verschillende smartphones met verschillende telefoonnummers.

De jongens van WaBetaInfo hebben een screenshot opgegraven waarop de eerste veranderingen te zien zijn die de nieuwe tool in de app heeft aangebracht. Bij het activeren van WhatsApp op een nieuw apparaat verschijnt in de chat een geel bericht dat aangeeft dat het profiel actief is op meerdere apparaten. Dit zijn de eerste hints van een van de functies waar WhatsApp zich op richt.

Wanneer komen de nieuwe WhatsApp-functies beschikbaar

Voorlopig zijn de twee nieuwe functies nog in ontwikkeling en de jongens van WaBetaInfo zijn erin geslaagd om de eerste beelden van de twee tools te bemachtigen. Het is moeilijk om voorspellingen te doen over hun uiteindelijke release, maar je kunt er zeker van zijn dat ze er tegen het einde van 2020 zullen zijn en waarschijnlijk zelfs eerder. Volgens WaBetaInfo richten de ingenieurs zich momenteel op de mogelijkheid om hetzelfde WhatsApp-account op meerdere apparaten te gebruiken en de implementatie van betalingen. Daarna zullen ze zich richten op alle andere nieuwe functies.