Motorola 2018 smartphones, G6, X5 en Z3 alvast onthuld

Een preview van de website Droid Life heeft de functies blootgelegd van bijna alle Motorola smartphones die in 2018 uitkomen. Hier is hoe ze eruit zullen zien

Na een 2017 waarin het een doorstart zocht in de internationale arena, is 2018 het jaar van de bevestiging voor Motorola. Daarom werkt Lenovo (het Chinese bedrijf dat het merk heeft gekocht) hard aan de ontwikkeling van nieuwe apparaten.

Maar de strategie van Motorola voor 2018 heeft mogelijk een tegenslag te verwerken gekregen. De website Droid Life heeft een preview gegeven van de meeste smartphones van Motorola die in 2018 uitkomen. Van de G6, tot de X5, via de Moto Z3 en Moto G6 Plus, alle belangrijke toestellen zijn door de Amerikaanse site onthuld (compleet met afbeeldingen van de telefoons). De preview van Droid Life werd ook bevestigd door Evan Blass, een journalist die altijd goed op de hoogte is van de wereld van smartphones. Voor een bedrijf als Motorola, dat zichzelf na een aantal moeilijke jaren opnieuw wilde lanceren, is dit een klap, maar het nieuws kan ook worden gebruikt om een hype te creëren rond de release van smartphones.

In feite kunnen we uit de previews opmaken dat Lenovo hard heeft gewerkt om zijn toestellen bij te werken en up-to-date te maken. Alle 2018-smartphones krijgen een scherm met een beeldverhouding van 18:9 (zelfs de instapmodellen), terwijl de topmodellen mogelijk een vingerafdruksensor onder het scherm monteren. Hier zijn de specificaties van de Moto G6, Moto X5 en Moto Z3.

Moto G6 features

Motorola’s G-serie is een van de meest succesvolle van het bedrijf. Voor 2018 worden drie toestellen gelanceerd: de Moto G6, de Moto G6 Plus en de Moto G6 Play.

Volgens previews van Droid Life krijgt de Moto G6 een 5,7-inch scherm met een beeldverhouding van 18:9 en een FullHD+ resolutie. De bezels zullen zeer klein zijn, om de ruimte voor de vingerafdruklezer (die aan de voorkant zal worden geplaatst) zo klein mogelijk te houden. De hardware zal bestaan uit een Snapdragon 450-chipset met 3/4 GB RAM en 32/64 GB interne opslagruimte (afhankelijk van het model). Achteraan zal er een dubbele camera zijn met een 12-megapixel en een 5-megapixel sensor. Aan de voorkant zal een 16-megapixelcamera zitten. 3000 mAh batterij. De website anticipeert ook op de lanceerprijs, die voor de Amerikaanse markt 240 dollar zal bedragen. Hij zal waarschijnlijk in Europa aankomen voor 249 of 299 euro. Presentatie op Mobile World Congress 2018.

Features Moto G6 Plus en Moto G6 Play

De Moto G6 Plus wordt Motorola’s referentie mid-range in 2018. De smartphone zal een Snapdragon 630-chipset met 3/4/6GB RAM en 32/64GB interne opslagruimte (afhankelijk van het gekozen model) bevatten. Het scherm zal een grootte hebben van 5,93 inch met een vormfactor van 18:9 en FullHD+ resolutie. Wat het fotocompartiment betreft, dit zal identiek zijn aan dat van de G6: dubbele frontcamera met 12 en 5 Megapixel sensoren en 16 Megapixel frontcamera. 3200 mAh batterij. Ook in dit geval loopt Droid life vooruit op de prijs: op de Amerikaanse markt zal hij worden gelanceerd voor 330 dollar. Presentatie op Mobile World Congress 2018.

De Moto G6 Play daarentegen is bedoeld voor wie op zoek is naar een smartphone met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De smartphone is voorzien van een Snapdragon 430-chipset met 3 GB RAM en 32 GB interne opslagruimte. Het scherm zal 5,7” zijn met HD+ resolutie. Aan de achterkant vinden we alleen een 13-megapixel fotosensor en er zal ook een vingerafdruklezer zijn (met Motorola’s “M” erop gestempeld). De Moto X5 krijgt naar verwachting een prijskaartje van rond de 160-200 euro.

Moto X5 features

De Moto X5 wordt een van de meest unieke smartphones die Motorola de afgelopen jaren heeft geproduceerd. Uit de beelden die door Droid Life zijn vrijgegeven, zal de telefoon net als de iPhone X een inkeping hebben waarin zich twee camera’s en gezichtsherkenningssensoren zullen bevinden. In feite wordt niet verwacht dat de Moto X5 een vingerafdruklezer heeft (tenzij Motorola kiest voor een vingerafdruksensor verborgen onder het scherm). In plaats van de fysieke Home-knop zal er een semi-transparante virtuele knop zijn. De Moto X5 zal ook kunstmatige intelligentie-functies integreren, die de beeldkwaliteit zullen verbeteren en het gebruik van de smartphone gemakkelijker zullen maken. Het scherm van het toestel is 5,9 inch met een beeldverhouding van 18:9 en een FullHD+-resolutie.

Moto Z3 en Moto Z3 Play features

De nieuwe smartphones uit de Z-serie van Motorola worden de premium modellen van het Amerikaanse bedrijf voor 2018. De Moto Z3 Play en Moto Z3 zullen een extreem randloos design hebben met zeer dunne randen. Daarom is er geen fysieke vingerafdruklezer sensor, die waarschijnlijk zal worden vervangen door Synaptcs nieuwe biometrische sensor geïntegreerd in het scherm en gezichtsherkenning. De Moto Z3 Play krijgt een 6-inch scherm met FullHD-resolutie met licht gebogen zijkanten, terwijl de Moto Z3 een scherm met een hogere resolutie zal monteren. Bevestigde de aanwezigheid van MotoMods, de accessoires die op de achterkant van de smartphone worden aangesloten en zeer nuttige functionaliteiten toevoegen (voor 2018 zullen nieuwe worden ontwikkeld). Er is weinig informatie over de technische kant: de enige zekerheid is de aanwezigheid van de Snapdragon 845 op de Moto Z3. De release van de twee smartphones zal voor de tweede helft van 2018 zijn.