Hoeveel kost het Apple om de iPhone 11 te produceren

Apple zou tot 1.000 dollar kunnen verdienen voor elke verkochte iPhone 11 Pro Max.

Apple’s iPhone 11’s kosten de gebruiker bijna drie keer zoveel als ze Apple kosten, inclusief assemblage en exclusief marketing. Dat is wat analisten van Tech Insights hebben gevonden. Zoals elk jaar kon Tech Insights een lijst bemachtigen van de hardwarecomponenten die onder de behuizing van de iPhone verborgen zitten.

Daarmee kon het de productiekosten berekenen, inclusief assemblage en tests voorafgaand aan de verkoop van de iPhone 11. Het geanalyseerde model is de top-of-the-line iPhone 11 Pro Max, met 512 GB opslag, kleur Midnight Green, die voor 1.449 dollar wordt verkocht op de Amerikaanse website van Apple en 1.689 euro in Italië. Een analyse van de interne componenten van deze versie leverde geen grote verrassingen op, noch vanuit technologisch, noch vanuit economisch oogpunt: afgezien van de door Apple zelf geproduceerde elektronica zijn dit allemaal componenten die op de markt kunnen worden gekocht en die door veel andere fabrikanten in de Android-wereld worden gebruikt.

Hoeveel kost het om een iPhone te maken

De duurste onderdelen in de iPhone 11 Pro Max zijn de camera’s: voor het eerst in de geschiedenis van de iPhone zijn er drie camera’s aan de achterkant (Sony), één aan de voorkant (Sony), en een infraroodcamera aan de voorkant voor TrueDepth (STMicroelectronics). Het camerasysteem van de iPhone 11 Pro Max kost in totaal 73,5 dollar. Het op één na duurste onderdeel is het beeldscherm: $66,5. Apple geeft 64 dollar uit voor de A13-processor (die 4 GB LPDDR4X RAM van Samsung bevat) en 69,50 dollar voor het geheugen

De batterij, waarvan Apple niet wil dat onbevoegde technici eraan komen, kost slechts 10,50 dollar. De modem, gemaakt door Intel, kost $25,5 (plus nog eens $30 voor de radio-afdeling). De totale productiekosten van de iPhone 11 Pro Max 512GB, inclusief 21 dollar voor assemblage en testen, komen uit op 490 dollar.

Hoeveel Apple verdient aan elke iPhone

Als de iPhone 11 Pro Max Apple 490 dollar kost, maar voor 1.449 dollar wordt verkocht, betekent dat dat Apple een theoretische marge van bijna duizend dollar heeft op elk van deze verkochte smartphones. Natuurlijk is er een groot verschil tussen theorie en praktijk, en binnen die 1000 dollar zijn er ook flinke kosten voor marketing, logistiek, winkelonderhoud, klantenservice en meer.