Kabelvrije tv: Samsung patenteert de toekomst

Hier komt de kabelvrije tv gemaakt door Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft een patent aangevraagd en bereidt zich voor op een revolutie in de toekomst. Lees wat er gebeurt

Stelt u zich eens een wereld voor waarin TV’s zonder kabels kunnen werken: er zou zeker meer orde, organisatie en vrijheid zijn. Schermen konden van kamer naar kamer worden verplaatst, zonder dat ze in de buurt van een stopcontact moesten worden geïnstalleerd. Samsung werkt aan de verwezenlijking van deze droom en bereidt zich met zijn nieuwe kabelloze TV’s voor op het patenteren van de toekomst.

Het Koreaanse bedrijf ontwerpt een systeem om televisies van stroom te voorzien via elektromagnetische inductie, hetzelfde werkingsprincipe als draadloze netwerken. Dit wordt bevestigd door een octrooi dat Samsung heeft aangevraagd bij het World Intellectual Property Office. Het nieuwe systeem integreert een zendontvanger in TV’s die op afstand van stroom worden voorzien door een ontvanger die aan het stopcontact is bevestigd. Het octrooi zinspeelt op twee grote spoelen die nodig zijn voor het effectief opladen van energie.

Hoe Samsung’s draadloze TV zal werken

Het Koreaanse bedrijf geeft nog niet al zijn kaarten prijs, maar verschillende bronnen onthullen het bestaan van een project om draadloze TV’s te produceren. De geruchten worden ondersteund door een patent dat het bedrijf in 2018 heeft ingediend bij de WIPO (World Intellectual Property Office), waarmee televisies zouden kunnen worden bediend met behulp van draadloze stroom. Het systeem zou bestaan uit een in de TV geïntegreerde zendontvanger en een ontvanger die op het stopcontact wordt aangesloten.

De zendontvanger zou aan de achterkant van het scherm worden geplaatst. Om een te grote dikte van het toestel te voorkomen, zou een spoel in de vorm van een dunne staaf die horizontaal achter het toestel wordt aangebracht, in de maak zijn. Deze sensor zal magnetisch zijn en een gleuf hebben om de spoel in te steken die zal worden gebruikt om de TV van stroom te voorzien.

De draadloze Samsung TV zal werken dankzij een externe ontvanger

Er zal dan een draadloze ontvanger zijn die een dubbele spoel zal hebben en de TV van stroom zal voorzien dankzij elektromagnetische inductie. Het werkt dan net als een wi-fi modem, waarbij een systeem van magnetische krachten van en naar het te bedienen apparaat wordt gegenereerd. Hij zal waarschijnlijk de vorm hebben van een soundbar en kan op een bepaalde afstand van de TV worden geplaatst, hoewel hierover geen details beschikbaar zijn. Kortom, na de aankondiging van opvouwbare smartphones bereidt het Koreaanse bedrijf zich voor op een revolutie op de tv-markt.

We weten nog niet wanneer de revolutionaire draadloze Samsung-tv op de markt komt, maar het zal zeker nog enkele maanden duren voordat we hem kunnen testen. Velen hopen op een voorproefje in 2020.