iTunes Card: wat het is, waar je het kunt kopen en hoe je het activeert

Met de iTunes Card kun je veilig muziek, films en apps kopen in de iTunes Store en Apple Store, ook als je geen creditcard hebt.

De iTunes Card is een prepaidkaart waarmee je muziek, films en apps kunt kopen in de App Store en iTunes Store. Het is een geweldige cadeaubon of kan gebruikt worden voor persoonlijke aankopen. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft veel voordelen, waaronder het feit dat u uw creditcard niet hoeft te gebruiken om apps te downloaden. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de iTunes Card.

Hoe gebruik ik mijn iTunes Card?

Heb je er een cadeau gekregen of wil je er een cadeau geven maar weet je niet hoe het werkt? Laten we eens kijken hoe je de iTunes Card gebruikt. In het vorige deel hebben we gezegd dat het een eenvoudige prepaidkaart is, vergelijkbaar met de kaarten die u gebruikt om uw telefoon op te laden, boodschappen te doen of een cadeaubon te krijgen om in winkels te winkelen. Met deze kaart kun je echter muziek, films en apps rechtstreeks in de Apple Store of iTunes Store kopen.

De iTunes Card biedt een aantal voordelen. Ten eerste hoeft u geen kredietkaart te gebruiken om aankopen te doen. Dus ook als je geen creditcard hebt, kun je gemakkelijk muziek, films en apps downloaden via iTunes. De iTunes Card kan ook worden gebruikt als een geweldig cadeau-idee, maar ook als een handig hulpmiddel voor ouders om het iTunes-gebruik van hun kinderen bij te houden, zodat ze weten hoeveel tegoed ze nog hebben en onaangename verrassingen kunnen voorkomen.

Waar kan ik de iTunes Card kopen?

Denk je erover om er een te kopen en wil je weten waar je de iTunes Card kunt kopen? U kunt er een kopen bij elke elektronicawinkel, in een winkel of rechtstreeks online op de website van Apple. iTunes Cards zijn verkrijgbaar in coupures van € 15, € 25, € 50 en € 100, dus je kunt de kaart kiezen die het best bij je past. Als u ervoor kiest uw iTunes Card online te kopen, ontvangt u een toegangscode per e-mail nadat u uw betalingsmethode en -bedrag hebt gekozen. Je kunt ook kiezen voor thuisbezorging.

Hoe gebruik ik mijn iTunes Card?

Als je eenmaal je prepaidkaart hebt, kun je die gebruiken om van alles te kopen in de App Store en de iTunes Store. Zo haal je het meeste uit je iTunes Card. Zoals je kan zien, heeft de kaart een zilveren band die je kan wegkrassen. Deze band verbergt een identificatiecode, die je nodig hebt om de kaart te gebruiken, samen met toegang tot de iTunes Store.

Het eerste wat je moet doen om de iTunes Card te gebruiken, is naar de Store gaan, het scherm opstarten en op de knop Aanmelden in de linkerbovenhoek klikken. Daarna moet je je aanmelden met je persoonlijke gegevens en je Apple ID. Je herinnert het je, toch? Zo niet, dan moet je het terughalen. Klik vervolgens op Code gebruiken, die u in de rechterzijbalk kunt vinden, en voer de code die u vindt door onder de zilveren strip te krassen in de daarvoor bestemde ruimte in.

Als u op de knop Code gebruiken klikt, krijgt u onmiddellijk de gelegenheid om uw tegoed in te wisselen. Het is belangrijk dat u zich ervan vergewist dat het kaartkrediet aan uw rekening is gekoppeld voordat u het gaat gebruiken. Om dit te controleren, moet u naar de iTunes Store gaan en controleren of de waarde van de kaart linksboven naast het e-mailadres wordt weergegeven. Als je credits hebt verzameld, zie je dat het bedrag wordt opgeteld bij het bedrag dat al op je Apple ID staat.

Je kunt de iTunes Card niet alleen vanaf je Mac of pc gebruiken, maar ook vanaf verschillende Apple apparaten, zoals iPhone, iPad of iPod touch. Het werkt ongeveer op dezelfde manier. Ga gewoon naar de Apple Store en klik op de knop Gebruik code onder aan de pagina. Wanneer je het scherm ziet verschijnen, voer je de code in die je vindt door onder de zilveren band te krassen en je bent klaar om je tegoed te gebruiken. Heb je een Android telefoon? Geen probleem, je kunt je prepaidkaart in de App Store en de iTunes Store gebruiken.

Als je een iTunes Card cadeau geeft of krijgt, weet je hoe de kaart werkt en hoe je deze kunt gebruiken om muziek, films en apps in de App Store en iTunes Store te kopen.