IT: de horrorfilm wordt een zeven seizoenen durende tv-serie

De showrunner van Lovecraft Country heeft gesproken over haar idee: een bewerking van IT voor het kleine scherm. Hier zijn de details

Het is de beroemdste horrorclown aller tijden. Het is het geesteskind van Stephen King, die generaties schokte met zijn roman uit 1986. Het verhaal en de personages zijn zo krachtig en goed gedefinieerd dat zij als inspiratiebron hebben gediend voor verschillende films, stripverhalen en saga’s. Nu ontbreekt alleen nog een geweldige tv-serie om streaming te bekijken.

En dit zou de bedoeling zijn van creative en show runner Misha Green, die al betrokken is bij andere succesvolle titels, allereerst Lovecraft Country – Land of Demons, een andere horrorshow die erg populair is in de VS en gebaseerd is op de roman van Matt Ruff. Volgens de auteur zijn er veel overeenkomsten tussen IT en Lovecraft Country die zouden kunnen worden benut om werkelijk spectaculaire inhoud te creĆ«ren. De TV serie zou zich voegen bij andere video adaptaties van King’s roman, zoals Tim Curry’s IT serie die in 1990 verscheen. Niet te vergeten dat de clown vooral bekend werd door de verfilming opgedeeld in twee hoofdstukken, It (2017) en It – Chapter Two (2019). Al deze elementen zullen waarschijnlijk samenkomen in de nieuwe streaming-titel.

Misha Green: wat ze zei over IT

Misha Green is een van de meest gewaardeerde auteurs in de wereldwijde tv-scene en heeft onlangs onthuld een grote passie te hebben voor Pennywise en er een tv-serie van te willen maken, in navolging van haar werk aan Lovecraft Country.

Hierover vertelde hij het volgende in een interview:

“Ik ben nog steeds erg enthousiast over de projecten waar ik aan werk, maar ik zou heel graag een tv-serie van Stephen King’s IT willen doen. Het is mijn favoriete roman aller tijden, maar het is zo’n complex boek dat je vaak tijd nodig hebt om de personages te analyseren en je echt in hun angst in te leven.”

Misha Green en haar werk voor Lovecraft Country

Het idee van de auteur is om het verhaal van de verschrikkelijke, kinderetende clown in zeven seizoenen te vertellen. In feite zou het plot te complex zijn en zou een lange en complexe tv-serie het echt tot zijn recht kunnen laten komen.

Het vertelt het verhaal van een clown, Pennywise genaamd, die verantwoordelijk is voor de verdwijning van Giorgie, een kind dat in een kleine Amerikaanse wijk woont. Na zijn verdwijning gaat zijn groep vrienden op zoek naar hem en raakt verwikkeld in een reeks gebeurtenissen en horror-episodes die worden veroorzaakt door de angstaanjagende clown.

Voorlopig is dit een persoonlijk project, want Misha Green werkt momenteel aan het tweede seizoen van de antiracistische horror-tv-serie Lovecraft Country.

In afwachting van de tv-serie zijn alle IT-films on demand beschikbaar op Amazon Prime Video.