Is er een Harry Potter serie op komst? Hier zijn de aanwijzingen

HBO heeft het nieuws nog niet officieel gemaakt, maar er zijn genoeg tekenen dat er een show over de tovenaar van Zweinstein op komst is. Dit is wat we tot nu toe weten

Wordt Harry Potter een tv-serie? De aanwijzingen zijn er en nemen toe. Het nieuws heeft de tovenaarsfans opgewonden gemaakt en zij zijn nu benieuwd naar de details van de show. Hoe zal het plot zich ontvouwen? Op welke van de boeken zal het geïnspireerd zijn? En het belangrijkste: zal Daniel Radcliffe betrokken zijn bij de opnames?

Voorlopig zijn er weinig zekerheden, maar de serie zal zeker worden getekend door HBO Max, een Amerikaanse omroep die al veel content heeft geproduceerd. Een van de meest recente is The Untold Truths, dat in Italië te zien is op Sky en NOW TV. Het is nu gericht op de avonturen van de tovenaar geboren uit de pen van J. K. Rowling. De reeks boeken werd gepubliceerd tussen 1997 en 2007 en werd een echte wereldcase, vertaald in meer dan tachtig talen. Daarna volgde de filmsaga, de meest lucratieve in de geschiedenis van Hollywood, naast de Marvel- en Star Wars-films. Het is dan ook geen verrassing dat van Harry Potter nu een tv-serie wordt gemaakt.

Harry Potter tv-serie: plotdetails en speculaties

Het nieuws is bijna zeker, maar het is nog niet officieel: HBO Max werkt naar verluidt aan een tv-serie over de tovenaar van Zweinstein. Het project bevindt zich nog in een embryonaal stadium, maar het zal in de voetsporen treden van andere soortgelijke projecten, zoals The Mandalorian, de op Star Wars geïnspireerde show die beschikbaar is op Disney+.

Het nieuws over de serie is afkomstig van twee invloedrijke tijdschriften, Variety en Hollywood Reporter. Beide spreken van een project ontworpen voor streaming platforms. Onder de hypotheses is een prequel over de oorsprong van Zweinstein, een vervolg dat het leven van de kinderen van Ron en Hermelien en Harry en Ginny vertelt, en zich dan jaren na de oorlog afspeelt die met de magische wereld verbonden is. In dat geval zou de plot gebaseerd zijn op het toneelstuk dat de afgelopen maanden in Engeland is opgevoerd.

Volgens andere hypotheses zou de serie een spin-off kunnen zijn gewijd aan een van de vele spilfiguren, bijvoorbeeld gericht op de jeugd van Voldemort of op de Brownies.

Een andere aanwijzing over de plot komt, niet uit de boeken of de films, maar uit een videogame die momenteel in ontwikkeling is: Hogwarts Legacy, dat het verhaal vertelt van het dagelijks leven binnen de magische school die zich in de 19e eeuw afspeelt. Kortom, de paden zijn eindeloos.

Daniel Radcliffe in de Harry Potter-serie

Naast het plot draait de tweede vraag om de cast. Fans vragen zich met name af of Daniel Radcliffe, die in de films de hoofdrol speelt, ook in het nieuwe project aanwezig zal zijn.

Eén ding is zeker: de acteur is nu volwassen geworden en moet dus de rol van een volwassene spelen. En in dit geval zou het beter zijn om te denken aan een vervolg op het oorspronkelijke verhaal. Mocht de plot geïnspireerd zijn op The Curse of the Heir, dan zou Radcliffe de tovenaar kunnen spelen die als volwassene de leiding krijgt over zijn gezin en kinderen.

Ongelukkigerwijs zijn dit slechts hypotheses: Hbo heeft het nog op geen enkele manier officieel gemaakt en fans hoop gegeven. Als gevolg daarvan is er geen woord over wanneer de tv-serie zou kunnen worden uitgebracht.

In de tussentijd zijn er tal van shows op streamingplatforms die zich richten op de jeugd en magie, een van de nieuwste is Fate: The Winx Saga, beschikbaar op Netflix.