Wat is USB on-the-go en hoe gebruik je het met je Android smartphone

USB OTG technologie laat je veel dingen doen met je telefoon: een extern geheugen aansluiten, een controller of een bestand afdrukken

USB poorten behoren tot de meest handige tools in de technologie. Op een smartphone kunnen ze niet alleen worden gebruikt om op te laden, maar ook om verbinding te maken met een pc of een ander toestel. Maar niet alle ondersteunen dit soort activiteiten: alleen USB OTG-poorten.

USB OTG (of USB On-The-Go) is een specificatie waarmee elk apparaat dat als host kan fungeren (bijv. een smartphone), via een geschikte kabel kan communiceren met USB -randapparatuur, zoals externe HDD’s, pendrives, toetsenborden, muizen of joypads.Dit betekent dat een mobiele telefoon met USB on-the-go gegevens kan lezen van verwisselbare media door op te treden als een host-apparaat, of zichzelf kan presenteren als een USB-apparaat voor massaopslag wanneer hij is aangesloten. Dit eenvoudige accessoire zal de mogelijkheden van onze smartphone transformeren.

Controleer compatibiliteit

Voordat we een USB on-the-go-apparaat kopen, moeten we controleren of onze Android-telefoon compatibel is met deze technologie. De eenvoudigste en snelste manier om daar achter te komen is door een app te downloaden uit de Play Store, bekend als USB OTG Checker. Eenmaal geïnstalleerd, starten we de toepassing en wachten we op de reactie van het programma. Om deze technologie te gebruiken, moeten we uiteraard een adapter kopen voor de USB-poort van onze telefoon. In de belangrijkste e-commerce en elektronische winkels zijn deze instrumenten te vinden voor enkele tientallen euro’s.

Een externe harde schijf aansluiten op de telefoon

Een van de eerste dingen die we doen met USB OTG is het aansluiten van een harde schijf of USB-stick op onze smartphone. Dit zal het geheugen van uw toestel met een enorme hoeveelheid verhogen. Wij raden u aan een USB-stick te gebruiken. Niet alle externe harde schijven zijn compatibel met het Android-besturingssysteem.

Video game scherm

Als je een liefhebber bent van video games, is USB OTG de technologie voor jou. De Xbox-controller kan bijvoorbeeld worden aangesloten op onze Android-smartphone met USB On-the-go om onze favoriete games nog gemakkelijker te spelen. Degenen met speciale vaardigheden kunnen hun telefoon zelfs rooten om er een retro PlayStation spelconsole van te maken.

Muis en toetsenbord aansluiten

Kan een telefoon een computer zijn? Bijna, als we dankzij USB OTG muis en toetsenbord aansluiten op het mobiele apparaat. Als we een voldoende krachtige telefoon hebben, hoeven we geen notebook te kopen voor werk of studie. Sluit gewoon het toetsenbord en de muis aan via USB en begin te werken of aantekeningen te maken voor de universiteit.

Direct printen

Dankzij USB on-the-go is het ook mogelijk om een bestand of een e-mail te printen op de telefoon zonder via een computer te gaan. Sluit de twee apparaten gewoon aan via USB OTG en druk het document af. We kunnen dezelfde techniek ook gebruiken om een smartphone op een camera aan te sluiten en het scherm van de telefoon als interactief display te gebruiken en verschillende opnamemogelijkheden te selecteren.