Hoe sluit je je Android-smartphone aan op je pc

Voor het werk is het soms erg handig om te schakelen tussen het gebruik van een smartphone en een computer, dus hier is hoe je een Android-apparaat verbindt met Windows 10

Je werkt aan meerdere projecten tussen je smartphone en je computer en elke keer heb je problemen en verlies je tijd met het schakelen tussen apparaten. U kunt dit probleem echter gemakkelijk overwinnen door een Android-telefoon met een pc te synchroniseren, dus hier is een gids over hoe u uw smartphone met uw computer kunt verbinden.

Het is gezegd dat u met behulp van bepaalde desktop-apps voor de pc de inhoud op uw smartphone kunt bekijken en dus bestanden kunt verplaatsen, openen en zelfs bewerken en alle verschillende werkdocumenten naar de cloud kunt verplaatsen om ze op elk ander apparaat in uw bezit te hebben. Deze acties zijn echter niet zo onmiddellijk als het aansluiten van een Android smartphone op een PC. Een operatie die ons in staat stelt om, met één klik, op het computerscherm verder te gaan met werk dat reeds op de telefoon was begonnen. Om dit te doen, hoeven we geen applicaties van derden te downloaden of te “prutsen” met onze notebook, we zullen gewoon het vooraf geïnstalleerde programma gebruiken dat bij elke Windows 10 PC wordt geleverd en dat we kunnen vinden in de sectie Instellingen van ons apparaat.

Hoe uw Android-telefoon te verbinden met uw Windows 10 PC

Om uw Android-smartphone te verbinden met uw PC, gaat u naar het menu Start op uw Windows 10-computer, het pictogram in de linkerbenedenhoek in de vorm van een klein venster. Hier zoeken we de vermelding Instellingen en klikken er op. Als alternatief kunnen we Instellingen intypen in de zoekbalk links onderaan en op enter drukken. Op de instellingenpagina, klik op de Telefoonoptie, de tweede van links. Dit brengt ons naar de hernoemde tab Uw telefoon waar we moeten klikken op de optie Een telefoon toevoegen. Om de operatie te voltooien is het belangrijk dat beide apparaten op dezelfde internetlijn zijn aangesloten. Op dit punt moeten we ons telefoonnummer invoeren op de computer en dan zal Windows 10 ons een bericht sturen met een link waarop we moeten drukken op de smartphone om de twee apparaten te verbinden. In de praktijk zullen we met deze operatie Microsoft Launcher installeren op ons Android toestel. Als het de eerste keer is dat we de Redmond-app vanaf onze telefoon openen, moeten we onze Microsoft-gegevens invoeren en kunnen we zonder problemen van het ene apparaat naar het andere overschakelen.