Hoe gebruik je Android 10 op je pc

Een team van onafhankelijke ontwikkelaars heeft een versie van Android gemaakt die op elke pc draait. Zo installeert u het

De grote smartphonefabrikanten proberen al enige tijd om de Android-ervaring naar pc’s te brengen. In de meeste gevallen gaat het echter om een soort “spiegeling” van het Google-besturingssysteem op Windows 10-computers, zonder echte autonomie ten opzichte van de telefoon. Met andere woorden, om het te gebruiken, moet je de smartphone fysiek op de PC aansluiten.

Dit is niet het geval met Bliss OS, dat is gebaseerd op Android, maar gebouwd voor CPU’s en processoren met x86 instructies. Dat wil zeggen, die welke gewoonlijk in PC’s van alle soorten, desktops, laptops en zelfs Macs worden gemonteerd. Een besturingssysteem dus dat op elke computer op de markt kan worden geïnstalleerd, terwijl het dezelfde gebruikerservaring garandeert als een mobiele telefoon met Android. Het zal mogelijk zijn om alle apps te installeren die beschikbaar zijn in de Play Store en die we dagelijks gebruiken met onze smartphones.

Bliss OS, versie op basis van Android 10 arriveert

En net als alle andere Android-toestellen wordt ook Bliss OS geüpdatet naar de nieuwste versie van het groene robotbesturingssysteem. Alleen het PC OS is nog in volle ontwikkeling. Sinds een paar dagen is de eerste Alpha van Bliss OS voor x86 platformen, gebaseerd op Android 10, beschikbaar voor download en installatie. Zoals u gemakkelijk kunt raden, is dit een soort “testversie”, waarschijnlijk instabiel en vol bugs. We raden niet aan om het te installeren en te gebruiken, tenzij u de nieuwe functies wilt testen, wetende dat uw pc mogelijk niet goed werkt.

Hoe gebruik ik Android 10 op de pc

In het geval dat u Bliss OS op een oude pc wilt installeren (niet ouder dan vier jaar, anders kunt u compatibiliteitsproblemen en een gebrek aan stuurprogramma’s krijgen) om de mogelijkheden en functionaliteit te testen, hoeft u alleen maar naar het officiële distributieportaal te gaan, het imagebestand te downloaden en het naar een USB-stick te kopiëren. Houd er echter rekening mee dat u het nieuwe besturingssysteem niet kunt installeren door het simpelweg naar het externe geheugenapparaat te kopiëren en plakken.

U moet in plaats daarvan een opstartbare USB-stick maken met software zoals Rufus. Na deze eerste stap hoeft u alleen nog maar de BIOS opstartinstellingen te wijzigen om de PC vanaf de USB-stick op te starten en het systeem opnieuw op te starten (maar vergeet niet eerst de USB in een van de poorten van de computer aan te sluiten). Als alles volgens plan is verlopen, zou uw PC, wanneer u hem weer aanzet, het installatieproces voor het op Android 10 gebaseerde besturingssysteem moeten starten.