Hoe de IMEI van een verloren of gestolen Android-smartphone te vinden

De IMEI-code is gekoppeld aan onze SIM en identificeert onze smartphone, waardoor deze zich onderscheidt van elke andere telefoon in de wereld, hier is hoe het te herstellen

Sommigen van ons hebben nog nooit gehoord van een IMEI-code. Dat betekent dat we veel geluk hebben gehad en onze Android smartphone nooit zijn kwijtgeraakt of gestolen. De IMEI (International Mobile Equipment Identity) is een numerieke code die een mobiel apparaat uniek identificeert.

Dankzij de IMEI is onze telefoon anders dan alle andere telefoons ter wereld&nbspen kan hij verbinding maken met het cellulaire netwerk via de SIM-kaart die de smartphone heeft. Bijna niemand schrijft zijn IMEI in zijn agenda of op een post-it briefje. Maar gelukkig, aangezien het door Google is geregistreerd, is het gemakkelijk terug te vinden. Om dit te doen moeten we een andere telefoon nemen en naar google.com/settings gaan. Hier loggen we gewoon in met de Google-account die we op onze smartphone gebruiken. Ga dan naar het onderdeel Persoonlijke gegevens en privacy en zoek naar Google Dashboard.

Hoe vindt u de IMEI-code van uw Android-smartphone voordat deze is gestolen

De IMEI-code alleen is niet voldoende om het toestel te vergrendelen of om de verloren of gestolen telefoon bepaalde acties te laten uitvoeren, zoals luid overgaan, maar het is wel de belangrijkste informatie om aan de autoriteiten en aan onze operator te melden. Op deze manier kan onze telefoon snel geïdentificeerd worden. Aan de andere kant is het veel gemakkelijker om de IMEI-code te onthouden voordat u uw smartphone verliest of hij wordt gestolen. Pak gewoon de telefoon, toets *#06# en bel. Afhankelijk van de smartphone ontvangen we een SMS of verschijnt er een bericht op het scherm met onze IMEI-code. Let op: als u een dual-simtelefoon hebt, ziet u twee verschillende IMEI-codes in het bericht. Dat komt omdat elke code gekoppeld is aan één SIM. Op dit punt hoeven we alleen nog maar de IMEI op te slaan. Waar? Dat is aan ons, we kunnen een app als Evernote gebruiken of een cloud service als Dropbox. Of gewoon een stuk papier om tussen de documenten te leggen. Maar dit is een riskante oplossing, verliezen zou gemakkelijk genoeg zijn, of erger nog de IMEI-code zou in verkeerde handen kunnen terechtkomen.

.