Hoe gebruik je iPhone animoji op Android

Apple introduceerde ongeveer een jaar geleden Animoji op iPhone X, dat wil zeggen de schattige gepersonaliseerde gezichten in augmented reality, hier is hoe je ze ook op Android kunt gebruiken

Een van de innovatieve functies die Apple in 2017 met iPhone X introduceerde, waren Animoji. Als je er niet bekend mee bent, zijn dit schattige geanimeerde gezichten, vaak dieren of fictieve personages, die augmented reality gebruiken om onze gezichtsuitdrukkingen te simuleren.

Obviously, Animoji bleef lange tijd exclusief voor iOS-apparaten. Maar nu kun je deze schattige en innovatieve gezichten ook gebruiken om te communiceren op apps en sociale media op Android. Ok, misschien is het niet de onmisbare functie die Google OS gebruikers benijden om diegenen die een iPhone bezitten, maar het is nog steeds een leuke nieuwe functie die onze informele chats met vrienden en familie leuker zal maken.

Hoe gebruik je Animoji op je Android-smartphone

Laten we eerlijk zijn: we zullen geen Animoji op Android gebruiken, maar eerder imitaties die door third-party-ontwikkelaars zijn gemaakt om het gebrek aan Animoji op Android-telefoons goed te maken. De originele Animoji zijn exclusief voor de iPhone X, iPhone Xs en iPhone Xs Max omdat ze worden gegenereerd met de augmented reality- en gezichtsherkenningssensoren die de telefoons uit Cupertino hebben. Dit zijn echter functies die de nieuwste Android-smartphones ook hebben, en daarom zijn sommige ontwikkelaars gekomen met een tegenhanger van de Animoji, die in principe op dezelfde manier werkt als die van Apple. De meest efficiënte en handige tool om te gebruiken op Android te maken en te delen schattige Animoji, of als we willen gewoon noemen ze op maat geanimeerde gezichten, is Animoji voor telefoon X +Live Emoji Face Swap Emoticon.Ok, de naam is vrij ingewikkeld en zeker de ontwikkelaars hebben niet de gave van de synthese, maar wij verzekeren u dat het gebruik van deze toepassing is veel gemakkelijker dan het herhalen van de naam.

Eenmaal geïnstalleerd de toepassing, die is volledig gratis op Google Play Store, start het en het zal automatisch de front camera van onze smartphone te openen. Op dit punt kunnen we onze favoriete filters kiezen om aan onze cartooneske avatar toe te voegen. We kunnen een foto maken met AR-filters of een kleine video opnemen, in welk geval we automatisch een GIF maken met onze Animoji. Als de GIF eenmaal is gemaakt, kan deze worden gedeeld met vrijwel elke berichten-app.

Als Animoji voor telefoon X +Live Emoji Face Swap Emoticon je niet tevreden stelt, kun je andere soortgelijke apps proberen die zijn ontworpen om Animoji naar Android te brengen. Ze werken allemaal op dezelfde manier: je opent de frontcamera en begint grappige gezichten te trekken terwijl je de filters kiest die je op je avatar wilt toepassen. Enkele van de betere alternatieven voor Android zijn Supermoji en MSQRD (waarmee je ook gezichten kunt verwisselen met een andere persoon).