Trage Android Smartphone, wat te doen

Na een paar maanden gebruik begint elke Android smartphone last te krijgen van vertragingen en prestatiedalingen, hier is hoe dit te voorkomen

Na een tijdje dezelfde smartphone te hebben gebruikt is het normaal om prestatie -dalingen op ons Android toestel te beginnen opmerken. Met name na het installeren van verschillende toepassingen en het nemen van veel foto’s, begint u enkele vertragingen op te merken. Wat is de oorzaak van deze problemen en hoe kunnen ze worden opgelost?

Prestatiedalingen zijn niet uitsluitend afhankelijk van het merk of de prijsklasse van de telefoon. Bijna elke smartphone heeft de neiging om na een tijdje niet meer zo efficiënt te werken als in de begindagen. Natuurlijk is de kans groter dat de prestaties van een instapmodel minder goed zijn dan die van een topmodel, maar vertragingen zijn vaak te wijten aan de gebruiker. Vaak is het verwijderen van bestanden uit het geheugen al voldoende om de smartphone weer een ‘boost’ te geven. Maar in sommige gevallen, vooral als we de telefoon al enkele jaren hebben, kan deze oplossing niet voldoende zijn. Hier is wat je moet doen als je Android-smartphone traag is.

Toepassingen opschonen

Het komt vaak voor dat je Android-smartphone traag is vanwege de verschillende toepassingen die je op het toestel gebruikt. Om de prestaties van de telefoon op korte termijn te verbeteren, drukken we op de multitasking-knop en ruimen we de actieve apps op. Op deze manier als we een nieuwe applicatie starten zou het beter moeten werken. Dit is een bijzonder nuttige techniek voor degenen die een apparaat hebben met weinig RAM.

Herstarten

Het uit- en aanzetten is een oude techniek, bijna altijd gebruikt door degenen die niet veel kennis hebben, maar vaak effectief. Als we problemen opmerken met een toepassing, of meerdere programma’s, kunnen er tijdelijke bugs zijn. Om deze te verhelpen, kunnen we het toestel opnieuw opstarten.

Internetsnelheid

De internetverbinding is vaak debet aan de slechte prestaties van de smartphone. Als uw Wi-Fi thuis niet goed werkt, zullen de toepassingen die u op uw telefoon gebruikt traag zijn.

Widgets uitschakelen

Widgets, d.w.z. programma’s die op het scherm worden uitgevoerd, zoals de weer-app enzovoort, zijn leuke en handige hulpmiddelen om uw toestel een persoonlijk tintje te geven. Tegelijkertijd verbruiken deze programma’s de batterij en vertragen ze de prestaties van het toestel. Op onze Android-smartphones, vooral als ze oud zijn of zeer elementaire technische kenmerken hebben, deactiveren we widgets altijd.

Updates

Het is meestal raadzaam om uw mobiele besturingssysteem regelmatig te updaten. Maar het is normaal dat elke nieuwe versie is ontworpen voor steeds krachtigere telefoons. Dus als we een ouder toestel hebben en de fabrikant brengt een update van het besturingssysteem uit, moeten we die niet blindelings installeren. Onze smartphone is misschien niet krachtig genoeg voor de nieuwe versie. En dat zal alleen maar meer vertragingen en bugs veroorzaken.

Application Cache

In het algemeen kan de informatie in de cache van applicaties de openingssnelheid van verschillende apps verbeteren. Maar op den duur kan de cache verzadigd raken en het toestel gaan vertragen. Om de cache te wissen moeten we naar Instellingen gaan en dan klikken op de Geheugen en Opslag sectie. Op dit punt in de lijst van applicaties kunnen we de cache van allemaal wissen of de operatie handmatig uitvoeren.