Xiaomi gaat in het offensief: Mi Note 2 beschikbaar vanaf november

Top-of-the-line functies en een gebogen scherm met 2K-resolutie: Xiaomi is klaar om de Europese markt te veroveren met zijn nieuwe smartphone

Het doel is duidelijk: Xiaomi wil een belangrijk deel van de markt voor mobiele apparaten veroveren en gaat door met het produceren van smartphones met interessante functies. Na de lancering van de Mi5s eind september, is Xiaomi klaar om de Mi Note 2 in november uit te brengen.

Het nieuwe vlaggenschip van het Chinese bedrijf heeft top-of-the-line functies en is klaar om een groot deel van de phablet-markt te veroveren, dat wil zeggen smartphones met grote displays van meer dan 5,5 inch. Vergeleken met het beleid van Xiaomi tot nu toe, is de prijs van de smartphone misschien niet zo betaalbaar: ruim €450. De Mi Note 2 wordt een van de eerste smartphones van het Chinese bedrijf met een gebogen scherm, dat sterk lijkt op dat van de Samsung Edge: een duidelijke keuze om te zien hoe de smartphonemarkt de komende maanden zal worden aangepakt.

Technische kenmerken, release, prijs van de Xiaomi Mi Note2. Volgens geruchten zijn er twee mogelijke versies van de Mi Note 2: een met de Snapdragon 821 SoC in combinatie met 6 of 8 GB RAM en 256 GB interne opslagruimte, en een minder krachtige versie met de Snapdragon 821-processor en 4 GB RAM. De kleinste gemene deler zal het gebogen AMOLED-scherm zijn met een 2K-resolutie, zeer geschikt voor het afspelen van video’s en beelden van hoge kwaliteit. Wat het fotografische compartiment betreft, zou de Xiami Mi Note 2 echter een dubbele camera-oplossing moeten aannemen, zoals al te zien was in de Mi5s. Een ultrasone vingerafdruksensor en ondersteuning voor ForceTouch-technologie, die vingerdruk herkent en toegang geeft tot verschillende diensten, zijn ook zeer waarschijnlijk. De Mi Note 2 wordt eind oktober onthuld en komt op de Chinese markt voor een prijs van 3999 yuan, zo’n 530 euro.