Galaxy S30 zal een aantal langverwachte functies niet hebben: hier zijn ze

De komst van de Galaxy S30 nadert, maar Samsung’s nieuwe smartphone zal niet uitgerust zijn met een aantal van de meest verwachte functies

Samsung bereidt zich voor op de lancering van de nieuwe Galaxy S30 smartphone, maar een aantal van de meest verwachte functies zullen er niet zijn. De smartphone krijgt geen frontcamera onder het scherm en ook geen ToF-sensor (Time of Flight).

Samsung’s beslissing om de Galaxy S30 niet met ToF-technologie uit te rusten, zou volgens geruchten de hand van Apple erachter zitten. De door het Zuid-Koreaanse bedrijf ontwikkelde technologie is nog niet op het niveau van iPhones, en dus werd van het idee afgezien. De Galaxy S30, opvolger van de Galaxy S20 en om die reden door sommige leakers ook wel de S21 genoemd, zou begin 2021, tussen februari en maart, op de markt kunnen komen. Het bedrijf is naar verluidt ook afgestapt van het idee om een frontcamera onder het scherm te gebruiken en geeft de voorkeur aan de technologie die al werd gebruikt voor zijn voorgangers.

Galaxy S30, waarom Samsung is afgestapt van ToF-technologie

Voorheen wordt al een tijdje gesproken over de opvolgers van de Galaxy S20 en vooral over de innovaties die Samsung zou kunnen brengen in de nieuwe reeks smartphones die in 2021 uitkomt. Het gaat onder meer om het gebruik van een ToF-sensor voor de achtercamera, die volgens sommige geruchten is geschrapt. De belangrijkste reden is dat de Galaxy S30 zou kunnen worden uitgerust met een sensor op basis van indirecte ToF-technologie, die niet voldoet aan de normen van Apple’s directe ToF-technologie. Samsung had het gemunt op de door Sony ontwikkelde technologie, maar die laatste heeft een exclusieve deal gesloten met het iPhone-bedrijf.

Galaxy S30, geen under-display camera

Een andere teleurgestelde verwachting voor Samsung-fans is de aanwezigheid van een under-display camera. Hoewel de Galaxy S30 volgens de geruchten de eerste smartphone zou zijn die met deze technologie zou worden uitgerust, suggereert de aanwezigheid van gaten in het display dat het cameracompartiment aan de voorzijde meer zal lijken op dat van de Galaxy S20-serie.

Galaxy S30, andere functies

Er is nog geen bevestiging van de chipset van de Galaxy S30-serie, maar geruchten bevestigen ondersteuning voor 5G-connectiviteit, die zou kunnen komen met een Qualcomm Snapdragon 875-processor, of een volgende-generatie Exynos-chip. Het besturingssysteem daarentegen zal gebaseerd zijn op Android 11, geïntegreerd met One UI van Samsung, en de nieuwe smartphone zal zeer dunne randen hebben en zal water- en stofbestendig zijn. Er is geen bevestiging of ontkenning over de supercamera met zijn 150-megapixel hoofdsensor, hoewel we zullen moeten afwachten en zien hoe deze top-of-the-range Samsung smartphone eruit zal zien.