Redmi Note 10 komt donderdag: hoe ziet de nieuwe mid-range telefoon eruit

Redmi’s nieuwe mid-range telefoon wordt een slimme mix van de technologie van vorig jaar en dit jaar: een fatsoenlijke SoC en een geweldige camera voor een geweldige prijs.

De lancering van de Redmi Note 10 is nog maar een paar dagen weg en er blijven interessante geruchten opduiken op het web.

De lancering van de Redmi Note 10 is slechts enkele dagen verwijderd en interessante geruchten blijven online opduiken. Volgens geruchten die de grote websites rondstuiteren, zal de nieuwe mid-range smartphone beschikken over een hoogwaardige camera en een bevredigende processorprestatie.

De Note 10 arriveert op donderdag 4 maart, maar er is zoveel anticipatie op de nieuwe Redmi telefoon dat er al weken geruchten circuleren over de specificaties dat het een van de meest interessante aanbiedingen in de peer group zou kunnen zijn. In de onlangs gepubliceerde lekken, kunt u ook genieten van het ontwerp van het nieuwe model. Zoals SlashLeaks laat zien, bevindt de cameramodule aan de achterkant zich in de linkerbovenhelft van het scherm, in lijn met de belangrijkste trends.

Redmi Note 10, technische specificaties

Volgens de lekken zal de Redmi Note 10 naar verwachting beschikken over een Qualcomm Snapdragon 678-processor, 6 GB RAM en 64 GB en 128 GB opslagruimte. Aan de voorzijde bevindt zich een 6,43-inch AMOLED DotDisplay (een naam die aangeeft hoe de frontcamera in het paneel is ingebouwd), met Full HD+ resolutie en 60Hz verversingssnelheid.

De smartphone wordt gevoed door een 5.000mAh batterij, met ondersteuning voor 33W snelladen. De interface lijkt MIUI 12 te zijn, gebaseerd op het Android 11-besturingssysteem.

Redmi Note 10 cameraspecs

Zoals de afbeeldingen laten zien, is de achterkant van de Redmi Note 10 voorzien van een quad-cameramodule, maar technisch gezien is er nog weinig over bekend. Volgens leaker Mahesh Singh is het de 108MP primaire sensor die het verschil zou moeten maken, zoals gezien op andere concurrenten in het hogere segment en Xiaomi’s “neefje” Mi 11.

Een interessant stukje informatie over het onderwerp kwam rechtstreeks van Manu Kumar Jain; de vicepresident van Xiaomi bevestigde de aanwezigheid van een macrosensor die is geëvolueerd ten opzichte van eerdere modellen. Dit is de 5MP Super-Macro lens uit de Redmi Note 10-serie, hoewel het nog niet zeker is of deze op alle versies van de Redmi Note 10 zal verschijnen of alleen op het Pro-model.

Redmi Note 10, andere functies

Andere leuke functies zijn dubbele luidsprekers en een 3,5mm mini-audio jack kabel-ingang voor bekabelde hoofdtelefoons. Er is ook een USB Type-C-poort aan de onderkant, terwijl het zijpaneel de vingerafdrukherkenningssensor herbergt.

Redmi Note 10, prijs en lanceerdatum

De lancering, zoals eerder vermeld, staat gepland voor 4 maart. Volgens de tweets van Mahesh Singh zal de Redmi Note 10 naar verwachting op de Indiase markt verkrijgbaar zijn voor een prijs van Rs. 15999, wat neerkomt op ongeveer 180 euro. Verwacht wordt dat de Europese prijs, zoals bijna altijd het geval is, hoger zal zijn.