Wat is Sweatcoin, de app om geld te verdienen met wandelen

Met Sweatcoin, de stappenteller app, kun je geld verdienen door te wandelen en kun je de opgebouwde cryptocurrency uitgeven in de winkel van dezelfde app.

De wereld van apps komt mensen steeds meer te hulp in hun dagelijks leven: van apps waarmee je calorieën kunt tellen en je dieet kunt organiseren, tot apps waarmee je altijd een online dagboek bij de hand hebt, van apps die simultaanvertalingen van teksten maken tot apps die je stappen en afgelegde kilometers tellen. Dit laatste is een zeer groot deel van de sector, waar Sweatcoin ook in past.

Wat is het? Sweatcoin is een stappenteller van de volgende generatie die niet alleen je stappen bijhoudt en je kilometers telt, maar waarmee je ook een virtuele betaling kunt ontvangen op basis van de afstand die je hebt gelopen, die je kunt gebruiken om allerlei dingen te kopen rechtstreeks in de winkel van de app: geld om uit te geven aan gadgets, sportuitrusting, eten, technologie en meer.

Hoe download je Sweatcoin

De Sweatcoin-app kan worden gedownload in de Apple- of Google-winkels. Eenmaal geïnstalleerd moet u het openen en dan de instructies volgen die op het scherm verschijnen. Eerst moet je je gebruikersnaam instellen, dan moet je ervoor zorgen dat de app toegang heeft tot de informatie met betrekking tot beweging en sport die door je telefoon en de apps die ermee in verband staan, zijn geregistreerd. Bovendien zal de app vragen om toegang tot locatiedeling. De app zal onderscheid kunnen maken tussen wandelen in de buitenlucht en wandelen binnenshuis, waarvoor niet wordt betaald.

Als alle stappen zijn doorlopen, wordt om verificatie gevraagd door een code naar de telefoon te sturen, waarna de app klaar is voor gebruik. Het enige wat je nog moet doen is beginnen met het verplaatsen en verzamelen van cryptocurrency.

Hoe het Sweatcoin-systeem werkt

Voordat je Sweatcoin gaat gebruiken, is het eerste wat je moet begrijpen hoe het werkt. Het is een systeem dat, door te betalen voor beweging, de gebruiker ertoe aanzet een gezonde levensstijl te bevorderen. Lichaamsbeweging wordt dan beloond met deze ‘zweetmunten’, en de activity tracker houdt je vorderingen bij.

De SWC die je verdient, kun je uitgeven in een speciaal gedeelte van de app, waar je verschillende soorten producten kunt vinden. Elke week komen er nieuwe artikelen bij, en er is een ruime keuze. En als je niet genoeg e-currencies hebt, maar toch een bepaald artikel wilt hebben, koste wat het kost? Geen probleem: de producten op de Sweatcoin-marktplaats kunnen ook in euro’s worden gekocht.

Sweatcoin heeft een aantal zeer interessante functies. Te beginnen met de stappenteller, die op de achtergrond werkt, zodat er geen batterij wordt verspild. Er is ook de Marktplaats, waar u aanbiedingen, beloningen en kortingen kunt ontvangen, maar ook de munten die u ontvangt kunt inwisselen. U kunt deze app ook gebruiken om Crowdfunding-activiteiten te financieren, om liefdadigheidsprojecten te helpen. Je kunt ook doelen stellen die je wilt bereiken, zodat je ze altijd in het vizier hebt.

Vrienden uitnodigen op Sweatcoin

De app stelt je in staat om vrienden toe te voegen en uit te nodigen, waardoor je een platform van volgers kunt opbouwen. Maar door vrienden uit te nodigen kun je ook geld verdienen. Uitnodigingen aan vrienden kunnen worden gedaan via het adresboek van je telefoon, of met Facebook Connect, of door je doorverwijslink te delen op een social media site, in een e-mail of in een sms. Voor elke vriend die zich via de ontvangen link aansluit bij het platform, verdien je 5 Sweatcoins.

Voor vrienden die de app al gebruiken, kun je ze Sweatcoins sturen met hun gebruikersnaam. Je moet goed opletten dat je ze naar de juiste persoon stuurt.

Hoe veel zijn Sweatcoins waard in euro’s

Nu rijst de vraag, hoeveel zijn Sweatcoins waard in euro’s? Eén Sweatcoin is 0,05 euro waard. Dit betekent dat je om 1.000 euro te krijgen, 20.000 SWC moet verzamelen. Als je bedenkt dat je 0,95 SWC krijgt voor elke 1.000 stappen, verdien je met deze app 0,0000475 euro voor elke stap. Kortom, het kost tijd om grote sommen geld te vergaren. Als je je afvraagt hoe je een bepaald bedrag aan Sweatcoins kunt omzetten in geld, moet je weten dat je de cryptocurrency in kwestie momenteel niet kunt omzetten in euro’s, dus je zult wat je verdient direct op de app moeten gebruiken. Aan de andere kant kun je denken aan het overmaken van het geld naar Paypal als je Sweatcoin hebt. In dit geval moet u een groot saldo hebben en minstens 100 mensen uitnodigen, om uw saldo in een PayPal-cadeaubon te kunnen omzetten.