PayPal, geen commissies op geld wisselen tussen particulieren

Op PayPal komt geld wisselen tussen particulieren zonder extra kosten. Geld sturen naar familie en vrienden is gratis, er zijn geen commissies nodig. Ontdek hoe

PayPal heeft een interessante nieuwe functie geïntroduceerd: het wisselen van geld tussen particulieren is nu gratis. In het verleden waren de enige gratis transacties via uw bankrekening. Maar nu, met de PayPal P2P-functie, verandert de dynamiek drastisch.

De nieuwe functie is uitsluitend ontworpen voor het uitwisselen van geld tussen gebruikers die op het platform zijn geregistreerd, dus commerciële transacties zijn uitgesloten. In een notendop is het nu mogelijk om gedeelde uitgaven en kleine schulden tussen vrienden en familieleden te vereffenen – bijvoorbeeld een etentje in een pizzeria of een gezamenlijk cadeau – door uw deel met een simpele klik naar uw PayPal-rekening te sturen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over commissies. Het nieuws gaat zelfs vergezeld van een officiële hashtag #inspirethechange. De procedure, die zeer eenvoudig en intuïtief is, wordt in detail uitgelegd binnen het platform. Laten we eens kijken hoe het werkt.

P2P PayPal: hoe de provisievrije geldwissel werkt

Om de P2P-service van PayPal te gebruiken, moet u eerst de contactpersoon kiezen aan wie u het geld wilt sturen en vervolgens de reden voor de uitgave selecteren: naast “Goederen en diensten” staat het item “Familieleden en vrienden”. Als u goederen en diensten via PayPal koopt, betaalt u natuurlijk commissies, maar u krijgt de garanties die met de verkoper zijn overeengekomen op het moment van de bestelling en deze keuze wordt sterk aanbevolen door PayPal om uzelf te beschermen tegen eventuele problemen na de verkoop (bijvoorbeeld: de terugzending van het gekochte product). Als de transactie bedoeld is om een kleine schuld aan een vriend of familielid te vereffenen, kunt u veilig de optie “Familieleden en vrienden” kiezen. In dat geval wordt geen commissie toegevoegd. Op dit moment is het niet duidelijk of het bedrijf specifieke controles zal toepassen op de redenen voor betalingen.

PayPal blijft groeien

PayPal Italy Country Manager Federico Zambelli beschreef het project en wees erop dat de P2P-functie in het leven is geroepen om kleine transacties tussen individuen te vergemakkelijken, maar ook om het gebruik van technologische hulpmiddelen te versnellen en contant geld geleidelijk uit te bannen. Niet alleen dat, de nieuwe functie zal PayPal in staat stellen zijn omzet te verhogen. Vorig jaar steeg het aantal leden met 17%, terwijl de omzet met ongeveer 15 miljard dollar steeg. Het platform heeft nu ongeveer 267 miljoen leden, van wie zes in Italië. Het lijkt erop dat het bedrijf zijn suprematie wil verdedigen en zich wil distantiëren van de steeds heviger wordende concurrentie: Google en Amazon hebben soortgelijke betaalmiddelen ontwikkeld, om nog maar te zwijgen van banksystemen en zelfs Facebook Messenger. Voorlopig is PayPal niet bang voor de vergelijking omdat het de voordelen voor zijn leden dag na dag uitbreidt. Het is al mogelijk om de dienst te gebruiken op de bijgewerkte PayPal-app.