Waar worden de bestanden gedownload met de Android smartphone?

Met de Android File Manager kunt u van het web gedownloade content beheren, controleren en verwijderen. Hier is waar het is op uw smartphone

Als u een Android-smartphone hebt, hebt u waarschijnlijk wel eens bestanden van het web gedownload. En niet te vergeten: met de nieuwste generatie apparaten kunt u documenten scannen of bewerken, zodat u het gebruik van uw computer veilig kunt vermijden. Helaas is het niet altijd mogelijk om direct te achterhalen waar de bestanden zijn die je hebt gedownload op je Android smartphone.

Dit komt omdat toen het besturingssysteem werd gelanceerd, het geen speciale download management app bevatte, waarbij documenten werden gedownload in een map die vaak niet beschikbaar was. Sindsdien is er veel veranderd: het systeem is geëvolueerd naargelang van de nieuwe behoeften van de gebruikers. Het terugvinden van gedownloade bestanden blijft echter voor velen een mysterie, of een vrij ingewikkelde operatie. De meeste Android-toestellen worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde bestandsbeheerder, of er zijn verschillende apps beschikbaar op Google Play om de documenten op uw telefoon te vinden en te organiseren.

Bestanden gedownload met uw Android-smartphone: de map Downloaden

De bestandsbeheerder op smartphones bevindt zich meestal in een toepassing met de naam “Mijn bestanden”, maar deze kan afhankelijk van het toestel van naam veranderen. Op Google Pixel-telefoons heet het bijvoorbeeld gewoon ‘Bestanden’, terwijl het op Samsung-telefoons te vinden is als ‘Mijn bestanden’. Ongeacht het toestel, het doel is om de juiste app te vinden en dan de Downloads map te openen. Je kunt daar alle bestanden vinden die je hebt gedownload. Gewoonlijk worden de documenten in chronologische volgorde gerangschikt, dus van de meest recente naar de oudste. Deze functie kan echter worden aangepast dankzij de optie “Sorteren op”, gevolgd door verschillende opties. Documenten kunnen bijvoorbeeld worden weergegeven op basis van formaat of naam. Als u moeite hebt om deze map te bereiken en te bewerken, kunt u een beroep doen op externe apps.

Apps voor het beheren van gedownloade bestanden op Android

Er zijn verschillende alternatieven op Google Play. Een daarvan is de gratis Astro app. Deze tool ondersteunt cloud-opslag voor Dropbox, Facebook en Google Drive diensten. Ook kunt u de documenten op uw apparaat ordenen op type: muziek, video’s, persoonlijke documenten enzovoort. Natuurlijk kunnen ook gedownloade bestanden worden gevonden. De graphics zijn mooi en maken de toepassing zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Een alternatief, perfect voor degenen die aandacht besteden aan de grafische interface, is AntTek Explorer, dat gratis kan worden gedownload op Google Play. Het ontwerp is zeer strak en kan worden aangepast aan uw behoeften. Aan de linkerkant zijn er bijvoorbeeld snelkoppelingen voor toegang tot het SD-kaartgeheugen of het interne geheugen van het toestel. Het is ook mogelijk om bladwijzers in te voegen of andere aanpassingen te maken. De app is handig als u op zoek bent naar een professioneel en functierijk hulpmiddel voor het opslaan en organiseren van bestanden op uw mobiele telefoon.