Hoe bestanden overzetten van Android naar Mac

Bestanden overzetten van een Android-smartphone naar een Mac is niet moeilijk, het vergt alleen een paar extra stappen in vergelijking met een Windows-pc: hier leest u hoe

Het overzetten van bestanden van een Android-smartphone naar een Windows-computer is een triviale taak, binnen ieders bereik. Hetzelfde kan niet worden gezegd van dezelfde handeling op een Mac, waar een paar extra stappen nodig zijn. Er zijn twee hoofdmethoden voor het overzetten van bestanden van een Android smartphone naar een Mac, en beide hebben hun sterke punten. De eerste, die gebruikmaakt van clouddiensten, is zeker de eenvoudigste en tegelijkertijd de handigste, maar vereist een zeer snelle internetverbinding zonder limiet op het aantal gigabytes dat je kunt gebruiken om allerlei bestanden snel en gemakkelijk over te zetten. De tweede, die gebruikmaakt van een kabelverbinding tussen je smartphone en Mac, verdient de voorkeur als de bestanden die je wilt overzetten erg zwaar zijn en je geen betrouwbare of gratis internetverbinding hebt. Het is dus aan u, afhankelijk van uw behoeften kunt u de voorkeur geven aan de ene of de andere methode, maar het eindresultaat zal identiek zijn.

Eerste methode: gebruik van clouddiensten

De meest directe methode voor het overzetten van bestanden van een Android-smartphone naar een Mac is door gebruik te maken van een van de vele clouddiensten die tegenwoordig beschikbaar zijn: de belangrijkste zijn Google Drive, OneDrive of Dropbox, maar er zijn er ook die Telegram omvatten. Dat klopt: de instant messaging app die een alternatief is voor WhatsApp is erg handig en handig voor het doel, omdat het een cloud biedt zonder ruimtebeperkingen.

Je hoeft het alleen maar te downloaden naar je Android-smartphone (het is gratis), je aan te melden met je mobiele nummer en het te downloaden naar je Mac (de app is ook hier gratis). Vervolgens open je vanaf je Android-smartphone gewoon de app en stuur je de bestanden die je wilt overbrengen naar de conversatie met jezelf, genaamd Opgeslagen berichten. Zodra de overdracht is voltooid, open je de app op je Mac en ben je klaar.

De stappen zijn vrijwel hetzelfde bij gebruik van de populairste clouddiensten: download de app naar je Android-smartphone, meld je vervolgens aan of log in, upload de bestanden die naar de cloud moeten worden overgezet en maak ten slotte vanaf je Mac verbinding met de dienst om de bestanden te downloaden.

Tweede methode: gebruik een USB-kabel

De tweede methode voor het overzetten van bestanden van een Android-smartphone naar een Mac is via het officiĆ«le Android File Transfer-programma van Google. U kunt het downloaden naar uw Mac van het Android portaal op dit adres (het is gratis), open het zodra de download is voltooid en sleep de Android File Transfer app in uw Mac’s Toepassingen map met de muisaanwijzer (maar u kunt het ook overbrengen waar u maar wilt, zelfs naar uw bureaublad).

Dubbelklik vervolgens om het te openen, bevestig je intentie in het venster dat verschijnt, sluit je Android-smartphone aan op je Mac met de originele USB-kabel en het programma zou automatisch moeten openen, maar als dat niet het geval is, ga je naar de meldingsdropdown van de smartphone, tik je op de melding die aangeeft dat het apparaat wordt opgeladen en selecteer je Bestandsoverdracht/MTP. Ten slotte navigeert u gewoon via Android File Transfer naar de map of bestanden die u wilt overbrengen en sleept u ze naar uw Mac.