Backup and Sync, hoe u online een back-up maakt van uw bestanden en foto’s op Google

Google introduceert Backup and Sync, een nieuwe dienst voor Windows- en Mac-computers waarmee u bestanden en afbeeldingen kunt opslaan op uw persoonlijke cloudruimte

Tussen smartphones, computers en slimme camera’s moeten we elke dag een heleboel bestanden sorteren: afbeeldingen, video’s, documenten. En soms, vooral wanneer van toestel wordt gewisseld, wordt het moeilijk om ze terug te vinden of snel over te zetten. Het Californische bedrijf heeft Backup and Sync gelanceerd, een nieuwe dienst om online een back-up van al uw gegevens te maken. Met dit hulpmiddel kunt u bestanden en foto’s in de cloud opslaan. En het is heel gemakkelijk te gebruiken. Het systeem van het in Mountain View gevestigde bedrijf is ook een handig hulpmiddel voor het organiseren van de gegevens op uw computer. Met Backup en Sync kunt u het bestand in een map opslaan. En dat is nog niet alles. De Big G-dienst is ook een goed alternatief om uw gegevens veilig te bewaren. En omdat het een online-instrument is, bestaat er geen gevaar dat persoonlijke gegevens verloren gaan. Zoals bijvoorbeeld wanneer uw pc kapot gaat.

Backup en Sync

Zoals gezegd, is het gebruik van de tool niet moeilijk. Backup en Sync werkt door bestanden op te slaan in Google Drive en afbeeldingen in Google Foto’s. Het is een beveiligde computerapplicatie die zowel door Windows- als Mac-gebruikers kan worden gebruikt. De tool is toegankelijk door de nieuwe Google-app te downloaden. Start na het downloaden Backup and Synchronise en voer de inloggegevens van uw Google-account in (gebruikersnaam en wachtwoord). Nu hoeft u alleen nog maar de synchronisatie-instellingen te selecteren, d.w.z. te kiezen welke map (en dus welke bestanden) in de cloud moeten worden opgeslagen en op Volgende te klikken.

Bestanden binnen handbereik

Met Backup and Sync vervangt Google de uploaders Google Photo en Drive. De nieuwe dienst is zeer nuttig omdat u hiermee vanaf elk apparaat toegang hebt tot bestanden en foto’s die eerder op uw pc waren opgeslagen. En het belangrijkste, op elk moment.